2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Csörte

Csörte: A főpolgármester és politikai eszköztára

Závecz Tibor, Szakonyi Péter, G. Fodor Gábor és Gajdics Ottó voltak a műsorvezető M. Dobos Marianne és Csörte című műsorunk vendégei.

  • Csörte: A főpolgármester és politikai eszköztára

Forintosítható-e a jogállamiság? Úgy tűnik, ha pénzelosztásról van szó, akkor igen. Bosszúhadjárat Budapest ellen - valóban erről szól a Lánchíd miatti konfliktus? Revans a fővárostól: korrupciógyanús ügyeket vizsgálnának az elmúlt 10 évből.

A következő uniós költségvetésben egyesek szeretnék, ha belekerülnének olyan kritériumok, miszerint a tagállamok a jogállamiságnak megfelelően kapnak pénzt. Ezeknek a kritériumoknak a különböző értelmezéseiről Orbán Viktor miniszterelnök is beszélt korábban. Egyesek szerint ugyanis, ami Magyarországon van, nem nevezhető demokráciának.

„Szerintem írják bele” – mondta G. Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány elnöke, majd hozzátette: – „Magyarország a jogállamiság, a demokrácia pártján áll. Magyarország egyetért egy ilyen nyilatkozattal. A probléma akkor kezdődik, amikor elkezdik kimérni és valóban, a nagy államok elkezdenek okoskodni, meg ezek a Soros-féle szervezetek. Születnek a jelentések, amelyek teli vannak hazugságokkal meg fals dolgokkal és akkor Magyarország mindig meg Strasbourgba vagy Brüsszelbe megvédeni a mundér becsületét, de azzal az alapelvvel, hogy a jogállamiság, a demokrácia, európai értékek, szerintem Magyarország egyetért. Írják bele.”

Závecz Tibor, a Závecz Research alapító-ügyvezetője a korbábban elhangzottak kapcsán megjegyezte:

„A civilek, a civil szervezetek mondjuk transzformátor szerepet tölthetnek be a lakosság és a politika szférája között. Vannak ügyek, amiket felvállalnak. Itt Magyarországon szerintem félrecsúszott ennek az értelmezése.”

Majd közbeszúrta Gajdics Ottó, a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője:

„Nem félrecsúszott Tibor, számtalan civil szervezetnek vagyok a tagja, támogatója és segítem a munkájukat. Nyilvánossággal is, néha pénzzel is, mikor, mivel, kit, hogyan kell. Nem jó civilek vannak és rossz civilek, hanem vannak civilek, meg vannak olyanok, akik nem mérettetik meg magukat politikai megmérettetésen. Ennek ellenére és ehhez képest, politikai tevékenységet folytatnak. Na én ezeket nem sorolom a civilekhez.”

A műsor második felében a Lánchíd helyzetéről és Karácsony Gergely főpolgármester városvezetéséről beszélgettek a műsor vendégei, Závecz Tibor, Szakonyi Péter, G. Fodor Gábor és Gajdics Ottó voltak a műsorvezető M. Dobos Marianne és Csörte című műsorunk vendégei.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!