2020. július 12.,
vasárnap, Izabella, Dalma napja

Csörte: A főpolgármester és politikai eszköztára

Hír TV

2020. június 24., szerda 21:55

Závecz Tibor, Szakonyi Péter, G. Fodor Gábor és Gajdics Ottó voltak a műsorvezető M. Dobos Marianne és Csörte című műsorunk vendégei.

Forintosítható-e a jogállamiság? Úgy tűnik, ha pénzelosztásról van szó, akkor igen. Bosszúhadjárat Budapest ellen - valóban erről szól a Lánchíd miatti konfliktus? Revans a fővárostól: korrupciógyanús ügyeket vizsgálnának az elmúlt 10 évből.

A következő uniós költségvetésben egyesek szeretnék, ha belekerülnének olyan kritériumok, miszerint a tagállamok a jogállamiságnak megfelelően kapnak pénzt. Ezeknek a kritériumoknak a különböző értelmezéseiről Orbán Viktor miniszterelnök is beszélt korábban. Egyesek szerint ugyanis, ami Magyarországon van, nem nevezhető demokráciának.

„Szerintem írják bele” – mondta G. Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány elnöke, majd hozzátette: – „Magyarország a jogállamiság, a demokrácia pártján áll. Magyarország egyetért egy ilyen nyilatkozattal. A probléma akkor kezdődik, amikor elkezdik kimérni és valóban, a nagy államok elkezdenek okoskodni, meg ezek a Soros-féle szervezetek. Születnek a jelentések, amelyek teli vannak hazugságokkal meg fals dolgokkal és akkor Magyarország mindig meg Strasbourgba vagy Brüsszelbe megvédeni a mundér becsületét, de azzal az alapelvvel, hogy a jogállamiság, a demokrácia, európai értékek, szerintem Magyarország egyetért. Írják bele.”

Závecz Tibor, a Závecz Research alapító-ügyvezetője a korbábban elhangzottak kapcsán megjegyezte:

„A civilek, a civil szervezetek mondjuk transzformátor szerepet tölthetnek be a lakosság és a politika szférája között. Vannak ügyek, amiket felvállalnak. Itt Magyarországon szerintem félrecsúszott ennek az értelmezése.”

Majd közbeszúrta Gajdics Ottó, a Karc FM és a Szabad Föld főszerkesztője:

„Nem félrecsúszott Tibor, számtalan civil szervezetnek vagyok a tagja, támogatója és segítem a munkájukat. Nyilvánossággal is, néha pénzzel is, mikor, mivel, kit, hogyan kell. Nem jó civilek vannak és rossz civilek, hanem vannak civilek, meg vannak olyanok, akik nem mérettetik meg magukat politikai megmérettetésen. Ennek ellenére és ehhez képest, politikai tevékenységet folytatnak. Na én ezeket nem sorolom a civilekhez.”

A műsor második felében a Lánchíd helyzetéről és Karácsony Gergely főpolgármester városvezetéséről beszélgettek a műsor vendégei, Závecz Tibor, Szakonyi Péter, G. Fodor Gábor és Gajdics Ottó voltak a műsorvezető M. Dobos Marianne és Csörte című műsorunk vendégei.

Hír TV