2021. június 19.,
szombat, Gyárfás napja

Csörte: A baloldal szereposztását még egy szappanopera is megirigyelné

2021. március 24., szerda 21:50

Az orvosi kamara szerint korai az újranyitásról beszélni, annak ellenére, hogy a bajba jutott szektorok és maguk az emberek is szabadulnának a korlátozások terhe alól. Közben kiderült: valótlant állított az Európai Bizottság a vakcinabeszerzésekről. Napvilágot láttak a szerződések. Pandémia ide- vagy oda, erősödik az előválasztási verseny az ellenzéken belül.

Fodor Gábor, a Közép-európai Rendszerváltást Kutató Intézet alapítója, Gerő András történész, a Habsburg Történeti Intézet igazgatója, G. Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány elnöke és Gajdics Ottó újságíró voltak M. Dobos Marianne műsorvezető vendégei.

Az elmúlt időszakban több rekordot is megdöntött az ország a járványt tekintve. A napi fertőzöttek száma és a napi halálozások száma is nőtt. A gazdaság újraindítása és a nyitás előtt éppen ezért az emberek életének megóvása kell elsődleges legyen. Ezzel kapcsolatban a Csörte és M. Dobos Marianne vendégei is egyetértettek.

A műsor második felében az ellenzéki előválasztásé volt a főszerep, ami lassan egy szappanoperához hasonlít. Egyes szereplői néhány megnyilvánulásuk alapján talán még színészi pályára is törhetnének.

„Az előválasztás az ezt fogja generálni, hogy lesz egy vita, természetesen a különböző jelöltek között és egyébként ez az érdeklődést fel is hajtja az ellenzék irányába.”

- mondta Fodor Gábor, a Közép-európai Rendszerváltást Kutató Intézet alapítója.

„Én nem vonom kétségbe, hogy létezik olyan embertípus, akinek az, amit Jakab Péter csinál, bejön, de meggyőződésem, hogy nincsenek túl sokan.”

- jegyezte meg Gajdics Ottó újságíró.

„Egyszerűen nevetséges dolgok kerülnek az előtérbe, ráadásul nem fajsúlyos emberekkel. Tehát egy kicsit ez a magyar ellenzéki tér olyan, mintha lufikat eregetnénk, minél könnyebb valaki, annál feljebb jut.”

- hangsúlyozta Gerő András történész, a Habsburg Történeti Intézet igazgatója.

Az egyes kutatások egyelőre más-más végkimenetelt valószínűsítenek.

„Szerintem Karácsony egy ilyen vonakodó lányt játszik, aki úgyis beadja a derekát.”

- tette hozzá, G. Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány elnöke.

Teljes adás:

HírTV