2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Credo

Credo: Újfajta bolsevikokkal állunk szemben

A Hír TV mai Credo című műsorában Földi-Kovács Andrea vendégeivel arról beszélgetett, hogy a Facebook és a Google mekkora veszélyt jelentenek a társadalomra, illetve Niedermüller Péter DK-s politikus kirekesztő kijelentése is górcső alá került.

  • Credo: Újfajta bolsevikokkal állunk szemben

A globalista világszervezet, az Amnesty International szerint a Facebook és a Google milliárdokat érintő, mindent átható megfigyelési technikái rendszerszintű veszélyt jelentenek az emberi jogokra, ezért radikálisan át kell alakítani a nagy tech cégek működési modelljét. A témát a komplett baloldali sajtó természetesen felkapta. Kérdés, hogy miért lett ez most téma a globalista erőknek – vezette fel a műsor első témáját a műsorvezető, Földi-Kovács Andrea.

Ha a digitális diktatúra témaköre felmerül, akkor érdemes a kezdetektől megvizsgálni a jelenséget. A felhasználók hogy váltak kiszolgáltatottá a rendszeren belül – tette fel a kérdést vendégeinek, Megadja Gábornak, a Századvég kutatójának, 888.hu publicistájának és Frivaldszky Gáspárnak, ügyvéd, információbiztonsági auditornak. Megadja Gábor elmondta, hogy napjainkban léteznek olyan cégek, mint a Google vagy a Facebook, amelyek megkerülhetetlenek a mindennapokban.

Ezek a közösségi oldalak és internetes oldalak a kezdetek óta arra törekedtek, hogy az életünk minél nagyobb részében kizárólagos szerepet kapjanak – hívta fel a figyelmet Frivaldszky Gáspár.

A beszélgetés során Földi-Kovács Andrea vendégeivel arra is kitért, hogy ezek a portálok milyen módszerekkel és algoritmusokkal gyűjtik a felhasználók személyes adatait, de arról kevés információ áll a rendelkezésünkre, hogy ezeket az információkkal pontosan mi történik.

A Credo második felében Trombitás Kristóf publicistával, Vágvölgyi Gergellyel, a vasarnap.hu főszerkesztőjével és Schittl Eszterrel, a Citizengo magyarországi programfelelősével Niedermüller Péter kijelentését járták körbe. Trombitás Kristóf a témával kapcsolatban elmondta, hogy véleménye szerint a DK politikusa nem egészen a saját gondolatait mondta el az ATV műsorában.

Ez egy előre kitervelt politikai cselekvés volt szerinte, amelynek eddig idehaza még nem volt meg a táptalaja, viszont Nyugat-Európában és az Egyesült államokban már jó ideje látható, hogy a baloldali és a liberális erők ezen a „frontvonalon harcolnak” a jobboldali, keresztény erők ellen - hívta fel a figyelmet a publicista. 

Majd hozzátette, hogy a Soros Györgyhöz is kötődő szervezeteknek az a céljuk, hogy azt eszmeiséget, amely Európát több mint kétezer éven át megtartotta, tönkretegyék. Trombitás Kristóf hangsúlyozta, hogy újfajta bolsevikokkal állunk szemben, akik az eddig elfogadott történelmünket, eszmeiségünket és hőseinket szeretnék lerántani a porba.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!