2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Credo

Credo: Trump elnök az antifa mozgalmat terrorcsoporttá nyilvánítaná

Két hete zavargások kezdődtek az Egyesült Államokban, miután - nem először - rendőri erőszak áldozata lett egy fekete bőrű férfi, George Floyd. Elemi erővel törtek ki az indulatok, számos civil és rendőr lett áldozata az erőszaknak, a romboló és fosztogató tömegek pedig óriási károkat okoztak.

  • Credo: Trump elnök az antifa mozgalmat terrorcsoporttá nyilvánítaná

Az összecsapások nem csak az amerikai kontinensen terjedtek tovább, hanem már London, Párizs és Brüsszel utcáin is elharapózott az erőszak és a rombolás.

Eric Zemmour, francia politikai kommentátor a francia CNews csatornán elemezte az Egyesült Államokból indult zavargásokat. George Floyd kapcsán elmondta, ami már rengetegszer elhangzott, hogy nem volt ártatlan, fegyveres rablás és kábítószer-használat miatt öt évet töltött börtönben. És még korábban is többször ült kokainhasználat miatt. Zemmour úgy fogalmazott, jóhiszemű emberek tucatjai a mostani eset kapcsán úgy tudják, hogy az Egyesült Államokban a többségében fehér rendőrök által elkövetett erőszakos túlkapások következtében rengeteg fekete hal meg. De vajon mit mutatnak az amerikai bűnügyi statisztikák?

„Hallottuk a statisztikai adatokat, tehát abból semmi nem igaz, amit mondanak és amivel alátámasztják a zavargásokat, hogy intézményes, rendszerszintű rasszizmus lenne az amerikai rendőrség berkein belül, hiszen ennek éppen az ellenkezője igaz”

- mondta Megadja Gábor, eszmetörténész.

„Teljes agybaj a rendőrség leszerelése. Az antifa is, mint minden radikális baloldali gondolkodásmód igazából egy vallás pótlék. Mert mit mondanak ezek az emberek? A hagyományos vallás azt mondja, hogy így meg úgy viselkedsz és akkor a túlvilágon megkapod a paradicsomot vagy a mennyországot. A haladó gondolkodású radikális emberek pedig úgy gondolják, hogy ők ezt megspórolják és szeretnék a tökéletes társadalmat, a mennyországot a jelenben megélni”

- vélekedett a Demokrata publicistája, Pozsonyi Ádám.

„Elég zavaros az ideológiai háttér, hiszen antifasiszta csoportokról beszélünk. (…) Gyakorlatilag bármit jelenthet a fasizmus és igazán nem jelent semmit, hiszen ott, ahol mindenki fasiszta, ott senki sem fasiszta. És ami szóba jött, hogy ennek hátterében egy támogatottság van ott is a teljes elvtelenséget látom, hiszen a szivárvány kapitalizmusnak a képviselői egyetlen másodperc alatt állították át a gépezetet arra, hogy mostantól a tarka színeiket a feketére cserélik. Nehéz nem látni a cinizmust amögött, hogy a fogyasztói profilt rajzolják és próbálják ezzel a saját termékeiket eladni egy társadalmi tragédia közepette”

-fogalmazott Czopf Áron, a Kommentár publicistája.

Teljes adás:

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!