2020. augusztus 14.,
péntek, Marcell napja

Credo: Nagyon durva kettős mércét hajt végre a Facebook

Hír TV

2020. március 11., szerda 20:55

A Facebook lecsapott a magyar katolikus hitvédelmi internetes oldalakra. Két katolikus oldal és azok korábbi posztjai is a Facebook cenzúrájának áldozatává váltak. E két oldal szerkesztői a Facebook-tól semmilyen választ nem kaptak a lépésre.

Egyik érintett oldal, blog szerkesztői ugyanakkor nem szerették volna vállalni a nyilvánosság előtti szereplést a stúdióban.

A stúdióban Vágvölgyi Gergely, a Vasárnap.hu főszerkesztője és Szász Péter, a Depositum blog főszerkesztője voltak a műsor első felének vendégei.

„Mindenképpen szeretném felhívni a figyelmet, hogy egy nagyon durva kettős mércét alkalmaznak. Azt, amit megtehet egy baloldali, egy szélső liberális, egy életellenes, egy keresztényellenes felület, azért rögtön támadást és tiltást kap egy érték konzervatív, életvédő, keresztény felület és ezt rendszeresen látjuk a Facebook működésében.”

- hangsúlyozta Vágvölgyi Gergely, a Vasárnap.hu főszerkesztője.

Az ehhez való hozzáállás és az erre való reflektálás kapcsán a következőt jegyezte meg Szász Péter, a Depositum főszerkesztője:

„A közösség attól közösség, hogy együtt mozog, együtt cselekszik, tehát nyilván a tájékoztatáson túl meg tudja – az olvasótáborát – ilyen célokért mozgatni.”

Varga László kaposvári megyéspüspök a közelmúltban egyedülállóan pontos diagnózist adott arról, ami a világban történik.

„Háború van. A tőkés társaságok és a bankszektor háborúja a világuralom megszerzéséért.” - fogalmazott.

A műsor második felében Varga László elmondta továbbá:

„Mindenki felelős azért, hogy az embertársa vajon meddig jut a boldogulásban, az életben való kibontakozásban és a szeretetben való növekedésben. Ezt a felelősséget hordozzuk. Az igazságért való felelősségünket szintén.”

Hír TV