2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:10

Credo

Credo: Ideje felébredni!

Az okostelefonok világában a gyerekeknek kialakul egy másik, titkos életük, amelyre semmilyen rálátásuk nincs a szülőknek. Szélsőséges esetben ez tragédiába is torkollhat.

  • Credo: Ideje felébredni!

Álltam a koporsó mellett, láttam a szülőket, akiknek ő volt az egy szem gyereke, és velem szemben hatszáz diák. Ezt a képet mindenkinek levetíteném. Ha minden szülő látna egy ilyen pillanatot, sokkal jobban odafigyelne a gyerekeire!

Néhány héttel ezelőtt felkavaró interjúban rántotta le Bese Gergő iskolalelkész a magyar kamaszok szüleik előtt eltitkolt életéről a leplet. Drog, Tinder, tiniszex, - Gergő atyához a fiatal iskolai paphoz, a diákok sokszor olyan drámai helyzetekben fordulnak, amelyben már saját szüleik segítségét sem merik kérni. 

Bese Gergő a Hír Tv stúdiójában elmondta, tapasztalatai szerint a sok válás miatt sokszor hiányzik az erős férfi a családokban, amire nagyon nagy szükség lenne. Az iskolalelkész azt is hangsúlyozta, a családoknak újra meg kellene fogniuk a gyermekük kezét:

Ideje lenni felébredni és újra megfogni a gyerek kezét. Alsó tagozatban ott vannak minden iskolai rendezvényen és tapsolnak, utána következik a felső tagozat, ahol már eltűnnek, majd a középiskola pedig oldja meg maga a problémákat, mi teljesen kiszálltunk a rendszerből. A legtragikusabb a haláleset. Ott vagy a kórházban, a diákod éppen hogy túlélte a szennyezett kábítószert, a rohammentő még időben érkezett. A másik diák viszont nem élte túl… Nincs ember, aki ezt erős lélekkel, könnyek nélkül végig bírja csinálni. Én azt szoktam mondani, hogy ezekből a jelenetekből minden nap, amikor a gyerek azt mondja, hogy ötezer kell erre, a kisördög legyen ott.

Kőházy Ferenc FankaDeli arra világított rá, hogy az okostelefonok világában a gyerekeknek kialakul egy másik, titkos élete:

Tulajdonképpen ez zajlik a mindennapokban, hogy onnantól kezdve, hogy bejönnek a kütyük a gyerek életébe, elkezd kialakulni egy teljesen eltitkolt másik életük is, amire még annyi ráhatása sincs a szülőnek, mint a másik életére. (…) Komplett generációkat hagytak el a szüleik a nagy munkában, önmegvalósításban és karrierépítésben.

Az énekes hozzátette, tarol a játékfüggőség, a pornófüggőség, az erőszaktól való függőség, sokaknak pedig eszük ágában nincs, hogy családot alapítsanak: 

A lányoknak – tisztelet a kivételnek – eszük ágában sincs abban gondolkodni, hogy ők anyukák legyenek egyszer, mert a Született feleségeken és a Szex és New Yorkon nevelkedtek. Az hangolta őket erre a fajta minőségre.

A műsorban interjút láthatnak továbbá Boulos Safar, libanoni keresztény püspökkel, akit arról kérdezett Földi-Kovács Andrea, hogyan lehet segíteni a Libanonban élő hittestvéreinket.

Teljes műsor:  

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!