2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Fidesz-KDNP kampánynyitója

Következik:

Paláver 16:30

Credo

Credo: Globálissá vált az apahiány

Az elmúlt száz évben az apák szerepe modern világunkban egyre inkább háttérbe szorult. Nemzedékek nőttek fel anélkül, hogy lehetőségük lett volna megtanulni milyen apának lenni, vagy legalább a sejtett apa szerepben megerősödni, ráadásul hazánkban a negyven év alatti férfiak 70 százalékának ugyanis még egyáltalán nincs gyermeke. De vajon hová lettek a férfiak a társadalmakból, milyen okok állnak a globális apahiány hátterében? Erről lesz szó a Credo első részében, utána pedig inkvizíció, boszorkányperek, pedofil papok és vatikáni fényűzés: keresztényellenes rágalmak, amelyek nemhogy nem fogynak ki: évről évre egyre több és több lesz belőlük.

  • Credo: Globálissá vált az apahiány

„Ha körülnézünk a saját életünkben, akkor számtalan helyen láthatjuk ezt. A legnagyobb probléma véleményem szerint az, hogy azok a családok is ahol az édesapa ott van és olyan szerencsés helyzetben vannak, hogy egyben van a család, minden kutatás és tapasztalat szerint kevés időt töltenek az apák a családokban. tehát azt is mondhatjuk, hogy lelkileg nincsenek benne a családban. Ez a probléma a párkapcsolatban, a gyermekek nevelésében (…) mindenhol megjelenik”

- mondta Léder László, az Apa Akadémia alapítója és vezetője, pszichológus, tréner.

„65-70% a széteső családok aránya. Tehát nagyjából 50%-a válik el azoknak, akik összeházasodnak, de akik élettársi kapcsolatban esnek szét, ezzel együtt fölmegy erre az elég nagy arányra. (…) Az apák túl sokat dolgoznak. Elhitették velünk, hogy az apa feladata eltartani a családot és azt gondoljuk, hogy ez egy olyan ősi kód, hogy mióta világ a világ ez így van, pedig nem”

- vélekedett a Férfiak Klubjának alapítója és elnöke.

Sötét középkor és kegyetlen inkvizíció, pedofil és fényűző életet folytató papok, korlátlan befolyással bíró, a világ vezetőit a háttérből irányító Vatikán. Nap mint nap hallhatjuk-láthatjuk ezeket a keresztény és egyházellenes híreszteléseket a tematikus tévécsatornák ál-dokumentumfilmjeiben és a hollywoodi szuperprodukciókban, valamint popkultúrában sőt, már a népszerű gyermekirodalomban is.
De mi az alapja ezeknek a rágalmaknak, mi a valóság és hogyan ismerhetik ez meg az emberek?

„Az egyház ellenes narratíváknak mindig van egy olyan alapja, ami régi évszázadokkal ezelőtti és feltűnt a közvélekedésben, annak ellenére, hogy ezeket a vélekedéseket a tudomány akár több száz éve meg is cáfolta, ezek újra és újra előjönnek. Szenzációhajhászat, az érdekes bizar történetek évszázadok óta az emberi közkíváncsiság a fő sodrásába tartozik”

- mondta Tóth Gábor, a vasárnap.hu újságírója.

„Az első gyökere a szabadkőművesség kialakulásakor jelentkezett és igazán nagy mértéket a felvilágosodás, a francia forradalom korában öltött és beteljesült a kommunizmus ideje alatt. Ezek is még a globális támadások területéhez tartoznak, ugyanakkor az egyéni szintjén is megjelenik ez a támadás, hiszen nagyon sokan kényelmi és egyéb okokból nem kapcsolódnak be a hitéletbe. Esetleg Istenhívók, de igazolni szeretnék magukat, hogy bár Istenhívők, de az egyházból nem kérnek, mert azt ne mondják meg a papok és a püspökök, hogy mit és hogyan csináljanak”

- fogalmazott Legeza László, docens.

Teljes adás:

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szentkirályi Alexandra: Karácsony Gergely elnémult budapesti terveimre

Szentkirályi Alexandra: Karácsony Gergely elnémult budapesti terveimre

Karácsony Gergely elnémulva reagált budapesti terveimre. Én is elnémulnék a főpolgármester úr helyében, ha ilyen csapnivaló 4,5 év állna mögöttem városvezetőként - mondta Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje a Facebook-oldalán pénteken közzétett videóban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!