2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Credo

Credo: Ezoterikus tanok és ami valójában mögöttük van

Horoszkóp, jóga, meditáció, jóslás, praktikák, amelyek így vagy úgy, de belopództak mindannyiunk életébe, akár csak egy-egy ártatlannak tűnő pogány jelkép az otthonunkba. Valóban megvilágosodást, harmóniát érhetünk el az ezoterikus gyakorlatokkal, avagy épp ellenkezőleg? Olyan zavarokat okozunk magunknak, amelyek következményét akár fel sem tudjuk mérni.

  • Credo: Ezoterikus tanok és ami valójában mögöttük van

„Irányított meditáció alatt nagyon sokan rosszul lettek, volt, aki be is került elmeosztályra utána. (…) Nagyon sokan rázkódtak, megmerevedtek, földre estek, kiabáltak. (…) Voltak, akiknek különböző látomásai voltak.”

- jegyezte meg Simon Aranka, volt természetgyógyász, jelenlegi hitokatató.

„Aki a krízisből kifolyólag keresi azt az utat, hogy hogyan és ki tud segíteni és gyakran a keresztények is úgy gondolják, hogy az isteni és a Jézus Krisztushoz elmondott imádságaink, azok túl lassúak. Éppen ezért nagyon sokan nyúlnak ilyen jellegű gyors segítséghez.”

- hangsúlyozta Makkai László, görögkatolikus lelkész, pasztorálpszichológiai lelkigondozó.

Hogy lehet trendi és a fiatalok körében népszerű valami, ami nemhogy múlt századi, hanem egyenesen a XVI. század óta változatlan? A frissen szentelt francia papok húsz százaléka például tradicionalista, de Amerikában is a hagyományosabb egyházmegyékben van több papi hivatás. Bizonyára kevesen gondolnák, de Magyarországon is egyre több fiatal jár a rendkívüli formát őrző közösségekbe, latin rítusú szertartásokra. Vajon miért? Mit várnak az egyháztól, a vallástól és a papoktól? Hova tűnt a hit a nyugati egyházakból és miért elégedetlenek a progresszív főpásztorokkal a hívek?

„Kétezer év alatt az egyház nagyon sok mindennel találkozott már. Itt nincs újdonság. Most sincs. Hogy mi most a fenyegetés a keresztény ember életére? Ugyanaz, mint kétezer évvel ezelőtt volt. Ugyanaz, mint ötszáz évvel ezelőtt volt. Ugyanúgy a bálványimádás, ugyanúgy a pogányság, ugyanúgy az őskígyónak az eredeti csábítása, hogy ha eszel ebből a gyümölcsből, tudni fogod a jót és a rosszat, és olyanná leszel, mint az Isten.”

- fogalmazott Kiss Bertalan, a Juventutem Ifjúsági Szervezet elnöke.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Üti-veri egymást a DK és a Kutyapárt a Hegyvidéken

Üti-veri egymást a DK és a Kutyapárt a Hegyvidéken

Annak ellenére, hogy a Kutyapárt megnyerte az előválasztást a Hegyvidéken, Gyurcsányék ráindítják a jelöltjüket. A Kutyapárt szerint a DK, a DK szerint a pedig Kutyapárt az akadálya annak, hogy legyőzzék a Fideszt a XII. kerületben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!