2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Címlap

Címlap: Viccnek túl durva lenne, amit az ellenzék csinál

Politikai hazárdőr-e az, aki a mentelmi jogot kihasználva próbál időt nyerni egy büntetőügyben? Mi motiválhatta Márki-Zay Pétert, amikor egy lapinterjúban azt állította, minden ellenzéki pártban ott vannak a Fidesz beépített emberei? És vajon mi állhat amögött, hogy az egyetemisták egy része a Jobbikot a Momentumra cserélte? A HírTV Címlap című műsorának vendégei voltak: Jobbágyi Zsófia, a Magyar Hírlap lapszerkesztője, valamint Párkányi Eszter és Rácz Zsófia, az Alapjogokért Központ elemzői.

  • Címlap: Viccnek túl durva lenne, amit az ellenzék csinál

A DK EP-listáján 36. helyen végzett és ezzel mentelmi jogot szerzett Czeglédy Csaba. Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője azt mondta, szerinte szigorítani kéne a rendszeren, hiszen egyértelmű, hogy a DK és Czeglédy Csaba egy kiskaput játszottak ki.

Jobbágyi Zsófia, a Magyar Hírlap lapszerkesztője értetlenségét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy miért jó a baloldali pártoknak, hogy vélt bűnözőket raknak a kirakatba.

„Ebből ők, hogyan akarnak profitálni? Most közvélemény-kutatást végeznek Szombathelyen, hogy mennyire népszerű Czeglédy Csaba, hogy adott esetben indítsák-e őt az önkormányzati választásokon. De hát könyörgöm… Ki fog rá szavazni? „-reagált Jobbágyi Zsófia.

Rácz Zsófia, az Alapjogokért Központ elemzője szerint Czeglédy Csaba esetében teljesen úgy kezelik a mentelmi jogot, mintha alapjog lenne.

„Próbálhatják előadni, hogy ez egy kirakatper, és hogy az ártatlan Czeglédy Csabát most támadják. De azért ez tényleg nem egy piti dolog, ez egy köztörvényes bűncselekmény, amivel őt vádolják. Nagyon ciki, hogy bevállalják Gyurcsányék, hogy a mentelmi jog miatt felteszik a listára” – fejezte ki egyet nem értését Párkányi Eszter.

Márki-Zay Péter egy a Magyar Hangnak adott interjújában azt fejtegette, hogy árulók vannak minden pártban. Az MSZP-ből konkrétan név szerint említette Mesterházy Attilát.

Jobbágyi Zsófia szerint az ellenzék nem talál magyarázatot arra, hogy hogyan lehetséges az, hogy elnyomás van, borzalmas körülmények között élnek az emberek, mindenki utálja Orbán Viktort és a Fideszt, mégis kétharmaddal kormányoznak most már harmadszor.

Arra, hogy hogy lehet, hogy az egyetemisták már inkább a Momentum mellé állnak, mintsem a Jobbikot erősítenék Rácz Zsófia azt mondta, meg tudja érteni abból a szempontból, hogy a Jobbik már nem az a párt, aki mögé sok fiatal be akart állni és a Momentumnál rengeteg szervező fiatal egyetemista és pontosan ez által terjed a politikai csoport népszerűsége a fiatalok körében, hiszen magukénak érzik a pártot.  

Teljes adás:

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

A Címlapban Párkányi Eszter, az az Alapjogokért Központ elemzője, Timkó Eszter színművésznő, Laborczy Szilvia, a Néven Nevezem blog szerkesztője és Sáfár Mónika, színművésznő. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

A gyermekvédelmi törvény kapcsán pont a gyerekekről sikerült elterelni a figyelmet? A Címlapban Fodor-Horváth Zsófia, Szőnyi Kinga és Rátkai Erzsébet. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!