2020. december 5.,
szombat, Vilma napja

Címlap: Továbbra sem megy a szövegértés a baloldali politikusnőknek

2020. április 29., szerda 21:29

Mindegyik ellenzéki párt és több független képviselő is kiáll Szabó Tímea mellett és bocsánatkérést vár Kövér László kijelentései miatt. A fehér sapkás akció után most megint közösen álltak ki az ellenzéki képviselőnők, amiért szerintük megalázó módon beszéltek, írtak róluk. És mondhatnánk azt is, hogy igazuk van, mert mára elég mélyre süllyedt a közbeszéd minősége. A mai adásban éppen ezért felidézzük, hogy ugyanezek a képviselőnők kit hülyéztek le, vagy henteseztek vagy épp patkányoztak le.

Elég egyedi és úgy tűnik szelektív az ellenzéki politikusnők memóriája. Most ismét azon háborodtak fel, hogy milyen stílusban írtak és beszéltek róluk. Arra viszont már nem emlékeznek, hogy ők hogyan beszéltek másokról. Úgyhogy a teljesség igénye nélkül a Címlap adásában most arra tettek kísérletet 3 rémisztő képződménnyel, hogy felfrissítsék az politikusnők emlékezetét. Képmutatás ellenzéki módra, ezt vesézték ki.

Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője elmondta egyet tud érteni a házelnöknek azzal a kijelentésével, hogy „nincs annál elszomorítóbb, mint amikor egy gyűlölettől eltorzult női arcot lát az ember férfi létre”.
„Bár ezt ők úgy értelmezik, hogy megsértette őket a házelnök úr, de valójában saját magukról egy bizonyítványt ekkor, amikor nőként nem tudják magukat kifejezni nőiesen. Ugyanis ha megnézzük Varga Judittól, vagy Novák Katalintól nem látunk ilyen képeket vagy ilyen reakciókat, amikor tényleg eltorzul az arcuk az ordítozástól.”

"Nem is elsősorban a nőiességről van szó, hanem inkább már az emberiességről. Én azt látom itt az ellenzéki képviselőknél, de kifejezetten a nőknél valóban, hogy a gyűlölettel van óriási nagy probléma. Eszméletlen módon eluralkodott rajtuk és nem tudnak már vele mit kezdeni. Valami borzasztó és egyébként zavarba ejtő, hisztérikus módon jön ki rajtuk az egész”

- mondta a 888.hu újságírója, Fodor-Horváth Zsófia.

„Szerintem azt lehet megfigyelni, hogy amikor a nők beléptek a politikába, akkor megpróbáltak férfiasan viselkedni, hogy elfogadják őket, aztán most már, hogy elfogadnak mindenkit és nem számít az, hogy valaki férfinak vagy nőnek születik és a politikai pályát választja. Mégis erre hivatkozva próbálnak meg a baloldali politikusnők előnyre szert tenni és néha erre rájátszva sajnáltatni magukat"

- fogalmazott Kunfalvi Nóra, újságíró. Hozzátette, a média hozzáállása is rátesz egy lapáttal, hiszen könnyen félreérthetően közöl sok esetben.

Teljes adás:

 
Pósa Károly karikatúrája
 

 HírTV