2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Címlap

Címlap: Sok hűhó semmiért

Múlt héten vitáztak Magyarországról Brüsszelben - téma most a koronavírus-törvény volt. Azóta már tudjuk, május végén nyújtanák be azt a törvénytervezetet, amelyet elfogadva megszűnne a rendkívüli jogrend hazánkban. Újabb orbáni csel az uniós vezetéssel szemben, vagy csupán megint egy mondvacsinált vita? És mi a következő lépés mind hazánk, mind pedig Brüsszel részéről, a pénzek elosztása ugyanis még nem történt meg.

  • Címlap: Sok hűhó semmiért

„Azok a felszólalók, akik ott vehemensen kritizálták a magyar kormányt, Magyarországot, akik fenyegetőztek pénzek elvonásával és egyebekkel, azok pontosan tudták addigra, hogy gyakorlatilag az európai törvényekbe, az európai jogrendbe nem ütközik a veszélyhelyzet, hiszen kimondta a Bizottság”

- mondta Gál Kinga, Európai Parlamenti képviselő.

„Amit az Orbán-kormány csinál, a veszélyhelyzet bevezetése, az nem színjáték, hiszen az az alaptörvényben biztosított jog. Éppen azt kellene megvizsgálni, hogy tudjuk, hogy Európában nem mindenhol ugyanolyanok a jogi hagyományok és jogintézmények. (…) Én azt mondanám az Európai Parlamentnek, ha már úgyis Brüsszelben szoktak ülésezni, nézzék meg, hogy például Belgiumban mi a helyzet. Ott ugyanis az alkotmányban nincs lehetőség járvány idején veszélyhelyzet bevezetésére. Erre külön törvényt kellett alkotni”

- fogalmazott az Alapjogokért Központ elemzője, Párkány Eszter.

„Azt láthatjuk, hogy a magyar intézkedések valójában abban sikeresek, hogy jókor és jó lépéseket tett meg a magyar kormány annak érdekében, hogy a koronavírus terjedését minél gyorsabban és hatékonyabban fékezze meg. Más országok, például a Közép-Európai térségben Ausztria is késve cselekedett, Svédország lényegében semmilyen intézkedést nem hozott, de voltak olyan országok, ahol teljes kijárási tilalmat is hoztak, például Olaszországban. (…) Azt láthatjuk, hogy Magyarországon egy középutas megoldást találtak, de ez működőképes volt”

- mondta a Századvég Alapítvány nemzetközi elemzője, Halkó Petra.

Teljes adás:

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

A Címlapban Párkányi Eszter, az az Alapjogokért Központ elemzője, Timkó Eszter színművésznő, Laborczy Szilvia, a Néven Nevezem blog szerkesztője és Sáfár Mónika, színművésznő. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

A gyermekvédelmi törvény kapcsán pont a gyerekekről sikerült elterelni a figyelmet? A Címlapban Fodor-Horváth Zsófia, Szőnyi Kinga és Rátkai Erzsébet. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!