2020. március 30.,
hétfő, Zalán napja

Címlap: Ott kell választ adni, ahol sérelem történt

2020. január 20., hétfő 22:55

A HírTV nézőinek döntő többsége is egyetért Orbán Viktorral, és nem támogatják az ingyen, a Soros-szervezetek kezdeményezésére megítélt milliókat, ami csődbe vinne egy önkormányzatot. A roma integrációról is szó volt a mai Címlapban.

 

Integráció - szegregáció, és minden, ami Gyöngyöspata mögött van. Ki kell-e fizetni a megítélt kártérítést, bele lehet-e szólni abba, hogy a családok ezt mire költsék. És a bankó vagy egy nekik szánt oktatási képzés segít nekik hatékonyabban? Vita, amit mindenki véleményez, de kevesen mernek lépni az ügyben. Az Orbán-kormány most megtette, de milyen hatása lesz mindennek?

Ha már az oktatásban sérültek a jogok, akkor természetbeni oktatással kéne helyrehozni Kroó Zita, az Origo.hu újságírója szerint.

„Nekem egyébként az a példa jut itt mindig eszembe, hogyha engem valamilyen közmű szolgáltatónál sérelem ér… Túlfizettem, nem jogosan fizettem, akár egy perben, akár bármiben én soha nem pénzt kaptam ezektől a szolgáltatóktól, hanem mindig azt kaptam meg, hogy akkor lehasználhatom azt ami túlfizetésben van”

- vélekedett Kroó Zita.

„Én azt látom, hogy valami elméleti dolog sérült. ugye jogok sérültek, szegregáció történt. Most, hogy mi mentén az egyébként egy jó kérdés, de erre a válasz az az, hogy pénzt kapnak. Nyilván ez egy jogorvoslat és itt látszódik az, hogy a jog és az életszerűség mennyire járnak kéz a kézben. Én azt gondolom, hogy ott kell választ adni, ahol sérelem történt”

- mondta Fodor-Horváth Zsófia, a 888.hu újságírója.

HírTV