2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Címlap

Címlap: Ne cseréljük össze a szerepeket!

Köthetnek-e házasságot, és örökbe fogadhatnak-e gyermekeket a homoszexuális párok? Téma, amely szintén megosztja a társadalmat hazánkban. De mi az igazán jó a gyerekeknek, milyen mintákat látnak otthon és kinél mennyire lehet torzító hatással az életmód? A családpolitika kapcsán pedig mennyire lehet gyümölcsöző a szivárványcsaládok gyarapítása? Egyúttal mi a család ma? A Címlapban M. Dobos Marianne műsorvezető vendégei Rusz Edit szexuálpszichológus, Király Nóra, a FICSAK elnöke és Frivaldszky Edit, az Emberi Méltóság Központ igazgatója voltak.

  • Címlap: Ne cseréljük össze a szerepeket!

„A homoszexuális miként és hogyan tudnak gyermeket vállalni? Nyáron jött ki az információ, hogy először fogadott egy homoszexuális pár örökbe gyermeket – pont egy ikerpárt – és ők is többször próbálkoztak más országokban, itthon meg tudták ezt bizonyos módon oldani.(…) Az is egy alapdilemma, hogy fogadhatnak-e örökbe vagy nem?”

-          kérdezte a műsorvezető.

„Itt van egy alapvető dolog, a praxisom során naponta foglalkozom emberekkel. Mi a nemi identitás? Mit másol a gyerek? Milyen szerepet másol? Véletlenül vagy nem tudatosan vagy nem a szülő hatására. Nap mint nap találkozom lányokkal, akiknek az anyukáját szívesen ellátnám valami jelzővel, de hogy érted, nem oda figyel vagy olyan szavakat, olyan kifejezéseket használ családon belül a gyerekére, hogy döbbenetes. (…)”

-          válaszolta Rusz Edit.

„Magyarország alaptörvénye ezt elég rendesen tisztázza, hogy a házasság az egy férfi és egy nő kapcsolatából valósul meg és nem véletlenül a hagyományos szerepek, megvan egy családban, hogy mi a szerepe az édesanyának, az édesapának és természetesen a mai világban sokszor van már átfedés, hiszen nagyon helyesen az édesapák besegítenek az anyukáknak az otthoni teendőkben.(…)”

-          felelte Király Nóra.

„(…)Nem igazán dőlhet össze ez a piramis. Mert akkor mit adunk a gyereknek? A gyerek tudja, hogy az édesanya megfog, megmosolyogja, amit tettem, ejnye-bejnye, ezt mondja. Apa meg: hoppá, nem fogsz legközelebb velem jönni autókázni. Tehát, hogy ne cseréljük össze a szerepeket!

-          tette hozzá Rusz Edit.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

A Címlapban Párkányi Eszter, az az Alapjogokért Központ elemzője, Timkó Eszter színművésznő, Laborczy Szilvia, a Néven Nevezem blog szerkesztője és Sáfár Mónika, színművésznő. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

A gyermekvédelmi törvény kapcsán pont a gyerekekről sikerült elterelni a figyelmet? A Címlapban Fodor-Horváth Zsófia, Szőnyi Kinga és Rátkai Erzsébet. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!