2020. július 5.,
vasárnap, Emese, Sarolta napja

Címlap: Mi az az LMBTQ fóbia?

Hír TV

2020. március 9., hétfő 21:02

Bármennyire is azt gondolnánk az elmúlt pár hét legfontosabb feladatai közé a koronavírus okozta gondok kezelése és a Törökországból érkező migráció megfékezése tartozik, tévedtünk. A Renew Europe, vagyis az Európai Parlament liberális frakciója, melyhez a Momentum is tartozik bemutatta ugyanis az LMBTQ stratégiáját, ezzel lényegében uniós hatáskörbe emelné át a közösséget érintő kérdéseket a tagállamoknak pedig kötelezően be kellene ezeket tartaniuk. A téma tehát adott és akik kielemzik, Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője, Vincze Emília, a Pesti Srácok vloggere és Kroó Zita, az Origo újságírója M.Dobos Marianne műsorvezetése mellett.

A Momentum pártcsaládja egy 10 pontból álló javaslatcsomagot dolgozott ki és az szerintük a legfontosabb manapság, hogy az LMBTQ társadalmat érintő szabályokat, elfogadást, mindennapi életet uniós szinten határozzák meg és különféle jogszabályokat is így alkossanak meg. Az egyik ilyen, ami nagyon érdekes, azt mondják, hogy erős lépések az LMBTQ fóbia ellen ez az egyik pont, de mi az az LMBTQ fóbia? – tette fel a kérdést M.Dobos Marianne, műsorvezető.

Mindig azt szoktam mondani, hogy nem félünk tőlük, nem egy fóbiáról van szó, hanem nem fogadjuk el azt, hogy ők, mint kisebbségi csoport magukat a többségi társadalom fölé helyezik, ez az identitás politizálás, ami a baloldalon megy az elmúlt néhány évtizedben ennek gyakorlatilag a kulturális marxizmus a gyökere, amikor rájöttek, hogy az osztályharc nem fog menni gazdasági alapon ugyanis a munkások is tudnak profitálni a kapitalizmusból akkor el kellett kezdeniük új csoportokat keresni. Először a nőket, aztán a homoszekszuálisokat és most már ott tartunk, hogy a transzneműeket is bevették ebbe a körbe és gyakorlatilag így próbálják meg létrehozni az elnyomó-elnyomott osztályokat, tehát mi mind elnyomónak számítunk szerintük

– mondta Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője.

Hír TV