2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Címlap

Címlap: Megüresedett az ellenzéki tér

Elismerés vagy fenyegetés, hogy a Fideszben ma már nyíltan az ellenzéki újságírókat tekintik ellenfeleknek és nem a baloldali pártokat? És vajon együtt tud-e működni a jobb közép és a jobb oldal Európában a kontinens jövőjéért? A magyar kormányfő ezt szeretné, de az Európai Néppártban egyelőre hallani sem akarnak erről. Címlap című műsorunk vendégei voltak: Jobbágyi Zsófia a Magyar Hírlap lapszerkesztője, valamint Párkányi Eszter és Rácz Zsófia, az Alapjogokért Központ elemzői.

  • Címlap: Megüresedett az ellenzéki tér

Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője szerint az, hogy két bevándorlásellenes politikussal találkozott Orbán Viktor azt jelenti, hogy szövetségeseket keres az európai parlamenti választások előtt. Elmondta: A miniszterelnök nem feltétlen pártszövetségre törekszik, hanem olyan politikusokkal való együttműködésre, akik ugyanúgy látják a világot és Európa jövőjét, mint ő.

Jobbágyi Zsófia, a Magyar Hírlap lapszerkesztője úgy véli, ez egy jó kis fricska azoknak, akik azt mondták, hogy az európai színtéren Magyarországra senki nem kíváncsi és Orbán Viktor miatt perifériára szorult az ország.

Rácz Zsófia, az Alapjogokért Központ elemzője szerint csak meg kell nézni a bevándorláspárti politikusok reakcióit a találkozókkal kapcsolatban.

Orbán Viktor Heinz-Christian Strache osztrák alkancellárral tartott hétfői sajtótájékoztatóján kijelentette, nem fogják támogatni Weber jelölését és fennáll a kockázata annak, hogy végleg szakításra kerül a sor az európai kereszténydemokratákkal.  

Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője kiemelte, nem példanélküli, hogy a Fidesz nem támogat egy néppárti jelöltet, ugyanis Jean-Claude Juncer is eredetileg a néppárthoz tartozik.

Rácz Zsófia elmondta, hogy az ellenzék már nem tud politikát csinálni és azok a médiumok viszik a pártpropagandát, amelyek lepropagandistázzák a jobboldali újságírókat. Az elemző meglátása szerint nincsenek az ellenzékben karizmatikus vezetők, olyanok, akikre az ellenzékiek tudnának asszociálni. Ellenben egy ellenzéki média nevéből már szokták tudni, hogy melyik oldalon áll.

Párkányi Eszter szerint annyira megüresedett az ellenzéki tér azáltal, hogy nincsen karizmatikus vezetői és nincsen téma, hogy oda be tudtak férkőzni a civilek, az NGO-k és olyan újságírók, akik átveszik ezt a szerepet a politikusoktól.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Indul majd jogállamisági vita Belgiummal szemben a NatCon konferencia akadályozása miatt?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

A Címlapban Párkányi Eszter, az az Alapjogokért Központ elemzője, Timkó Eszter színművésznő, Laborczy Szilvia, a Néven Nevezem blog szerkesztője és Sáfár Mónika, színművésznő. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

A gyermekvédelmi törvény kapcsán pont a gyerekekről sikerült elterelni a figyelmet? A Címlapban Fodor-Horváth Zsófia, Szőnyi Kinga és Rátkai Erzsébet. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!