2020. december 5.,
szombat, Vilma napja

Címlap: Itt nem dumálni kell, hanem cselekedni

2020. május 6., szerda 21:30

Ki a nőgyűlölő ma? Úgy tűnik, megy a verseny a címért és mindenki a másikra mutogat - már ami a kormányt és az ellenzéket illeti. Mi segít jobban a családon belüli erőszak megfékezésében: egy uniós vagy egy nemzetállami rendelkezés? És hogy jön ide a genderszemlélet?

„Ezt a témát nem lehet erőszakkal vagy ilyen típusú agresszív mentalitással megközelíteni, mint az ellenzéki képviselők tették. Az, hogy valaki áldozattá válik, vagy áldozattá válhat, arról az áldozat nem tehet és én úgy gondolom, hogy nem ilyen típusú molinókkal vagy táblákkal kell bármit is kifejezésre juttatni, hanem konkrét cselekvéssel és támogatással”

- mondta a Fidelitas elnöke, Illés Boglárka.

„Én azt gondolom, hogy ők semmiféle párbeszédet nem akarnak sem most, sem máskor a kormánnyal lefolytatni. Nekem a kedvenc részem az ő csetepatéjukból a Parlamentben az Bősz Anettnek a papírja volt, ami „Vetkőzz Ági” felirattal azt hirdette, hogy ezt egy névtelen fideszes képviselő mondta. Tehát ilyen vádakkal én nem is értem, hogy hogy merészelnek kiállni”

- jelentette ki az Origo.hu újságírója, Kroó Zita. Hozzátette, az Európai Unióban Kósa Ádám olyan előterjesztést adott, ami a gyermekes nők jogait erősítette volna, de ezt épp a baloldali politikusok szavazták le. Rámutatott, hogy számtalan olyan lehetőséget halasztottak már el, ahol támogathatták volna a nőket, valamiért mégsem tették.

„Itt nem dumálni kell, hanem cselekedni. Az, ha tudnák lobogtatni a papírt, hogy elfogadtuk az Isztambuli Egyezményt semmit nem segítene azokon a nőkön, gyermekeken, vagy esetenként férfiakon, akik kapcsolati, vagy családon belüli erőszak áldozatai lesznek. Nagyon fontos a nyelvezet, a nyelvvel a szavakkal teremteni lehet és ha az ellenzéki politikusok, köztük Donáth Anna nem kapcsolaton belüli, vagy nők elleni erőszakról beszél, hanem családon belüli erőszakról. Az úgymond a családoknak a támadását is jelentheti, illetve a család, mint intézménynek az aláásását”

- fogalmazott Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője.

Teljes adás:

HírTV