2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Címlap

Címlap: Ismét nem tudtunk meg több információt Karácsony Gergely terveiről

Budapesten Karácsony Gergely ismét programot hirdetett, de a pódiumon már nem volt egyedül. Közben a Nézőpont újra megszondáztatta a fővárosiakat, melyből kiderült, inkább Tarlós, mint Karácsony. A nagypolitikában sem volt pihenő. Európa főügyésze lett a román Laura Codruta Kövesi, aki Dobrev Klára szerint reggelire megeszi Orbánt. És kezdődik a klímacsúcs New York-ban. Ennek kapcsán beszélünk majd a klímavédelem kamaszáról, a 16 éves svéd Greta Thunbergről, aki harcot indított a Föld elpusztítói ellen. Címlap kevesebb mint három héttel az önkormányzati választások előtt.

  • Címlap: Ismét nem tudtunk meg több információt Karácsony Gergely terveiről

Párkányi Eszter az Alapjogokért Központ elemzője a műsorban a következőket mondta:

„Karácsony Gergely ugye most már sokadszorra próbált meg programot hirdetni, de annak ellenére, hogy állandóan a bal oldaltól lehet azt hallani, hogy itt szakmaiságról van szó, program kell. Azzal támadják a Fideszt, hogy nincsen írott programja, ahhoz képest most nem tudtunk meg sokkal többet, se Karácsony Gergely programjáról, se egyébként a többi jelöltnek a programját nem ismerjük, állítólag Berkinek lesz, ott van Puzsérnak a sétáló Budapest. Konkrétan ennyit is tudok pedig azért követem a napi politikát. Egy dolog biztos, mindhárom ugyanaz a vicc kategória, csak annyi köztük a különbség, hogy Karácsony Gergely mögé még pártok is beálltak.”

Jobbágyi Zsófia, a Magyar Hírlap lapszerkesztője mindehhez hozzátette:

„A Sétáló Budapest!” egyébként egy abszolút kidolgozott, az más kérdés, hogy nem megvalósítható. Kálmán Olgával kapcsolatban nekem viszont az tűnt föl, hogy annyira nem volt barátságos, kicsit olyan volt ez a pár perces beszéde, mintha a fogát húznák. Mintha ilyen kötelező jelleggel kellene odaállnia, mert ugye megígérte, hogy támogatni fogja azt a jelöltet, akit megszavaznak az előválasztáson. Az is föltűnt, hogy az ő saját programjáról beszélt, amit annak idején hirdetett. Karácsony Gergelyről talán kettő darab szót ejtett, utána hanyagolta is ebben a bizonyos támogató beszédében. Egy kicsit úgy tűnik, mintha sejtette volna ezt a széthúzást a bal oldalon, ami továbbra érzékelhető. Karácsonyról meg annyit, hogy fogalma sincsen egyrészt a főpolgármesteri kompetenciákról, ez már nagyon régen feltűnt, hogy sem az ellenzéki polgármesterjelöltek, sem a főpolgármester-jelöltek nem tudják, mik az önkormányzatok kötelező feladatai, mik a választható feladatai és mik, amik nem tartoznak a hatáskörükbe.”

Fodor-Horváth Zsófia a 888.hu újságírója a témával kapcsolatban azt mondta, Kálmán Olga annyira nem tudta elengedni azt a szerepet, amit már elképzelt magának, hogy ő lesz a nagy főpolgármester.

„Nekem is az tűnt fel, hogy úgy érzi magát ott Karácsony mellett, mintha háttérszerepre kényszerítenék és ő nem akar háttérszerepet vállalni. Ő egy nárcisztikus ember, mindent akar, szerepelni akar, előtérben akar lenni. Nagyon-nagyon nyilvánvaló volt ez az egész.”

Teljes műsor:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

A Címlapban Párkányi Eszter, az az Alapjogokért Központ elemzője, Timkó Eszter színművésznő, Laborczy Szilvia, a Néven Nevezem blog szerkesztője és Sáfár Mónika, színművésznő. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

A gyermekvédelmi törvény kapcsán pont a gyerekekről sikerült elterelni a figyelmet? A Címlapban Fodor-Horváth Zsófia, Szőnyi Kinga és Rátkai Erzsébet. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!