2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Címlap

Címlap: Figyelemelterelés Karácsony Gergely zöldpolitikája

Ha Karácsony Gergely október 13-ig, az önkormányzati választások napjáig mindenhova magával fogja hurcolni azokat a facsemetéket, amelyekkel kampányolni kíván, akkor ezek a csemeték – a zöldpolitikája jegyében – halálra vannak ítélve, el fognak pusztulni – egyebek között erre is figyelmeztettek Címlap című műsorunk vendégei: Fodor-Horváth Zsófia, a 888.hu újságírója, Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője és Jobbágyi Zsófia, a Magyar Hírlap lapszerkesztője.

  • Címlap: Figyelemelterelés Karácsony Gergely zöldpolitikája

A változás üzenetét a fák képviselik – jelentette be Karácsony Gergely vasárnap. Az ellenzéki főpolgármester-jelölt egyúttal hozzátette, a következő ötven napban az általuk változás szimbólumának tartott földlabdás fák minden kampányeseményen velük lesznek. Fodor-Horváth Zsófia, a 888.hu újságírója szerint, amikor az ellenzék zöldpolitizálni kezd, akkor rendszerint azzal vádolja a kormányt, hogy nem ültet fákat, ami nyilvánvaló hazugság, hiszen csak tavaly tavasszal 20 millió csemetét ültettek el országszerte.

Ugyanakkor, ha csak egy fát is kivágnak az ellenzéki sajtó egy hétig hangoztatja, hogy milyen rossz a városvezetés, de ha faültetés van arról egy betűt sem látni

– fűzte hozzá Kis Kornélia műsorvezető. Párkányi Eszter rámutatott, az ellenzéknek és sajtójának a faültetés nem illik bele a narratívájába. Az Alapjogokért Központ elemzője szerint egyértelmű, hogy Karácsony Gergely a klímapolitikát megpróbálja behozni az ellenzéki oldalra.

Erre megvan a válasza a jobboldalnak is, teremtésvédelemnek hívja a klímapolitikát, hiszen a teremtett világ védelme ránk van bízva

– tette hozzá.

A baloldal valójában azokról az ügyekről próbálja elterelni a figyelmet, ami neki kellemetlen az elemző szerint. Ezek közé sorolta a zuglói parkolási botrányt, vagy éppen azt, hogy Zugló a csőd szélén áll.

Jobbágyi Zsófia, a Magyar Hírlap lapszerkesztője a téma kapcsán megjegyezte, mintegy egy-másfél éve lett közkedvelt a klímavédelem az ellenzéki oldalon, de a fővárosban sokkal régebben van klímastratégia, de a mostani városvezetés nem gyűjti ezt egy ernyő alá, hanem egyszerűen csak cselekszik.

A fákkal történő kampányolással kapcsolatban az újságíró megjegyezte, vélhetően ezek a csemeték a kampány ideje alatt szép lassan el fognak pusztulni.

Arra a műsorvezető felvetésre, hogy Karácsony Gergely „élhető fővárost” szeretne, Párkányi Eszter elmondta, szerinte Budapest a legélhetőbb nagyváros parkokkal, ligetekkel, vagyis az egyik legzöldebb főváros Európában. Fodor-Horváth Zsófia a nyugat-európai fővárosok közül Párizzsal hasonlította össze Budapestet. Az újságíró nagyon elkeserítőnek tartja, hogy a 10 évvel ezelőtti Párizshoz képest a francia főváros belvárosa mára „lelakott” lett, kordonokat, migránsokat és rengeteg helyen méteres gazt látni.

Jobbágyi Zsófia az ellenzék „bezzeg Nyugat” szlogenje kapcsán megjegyezte, van olyan európai főváros, ahol szinte lehetetlen az autós és a tömegközlekedés is, ezen kívül pedig, bármennyire is szeretné az ellenzéki oldal, de „nem lepik el a patkányok Budapestet és a szmogtól sem fulladunk meg”.

Teljes adás:

Hírt TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

A Címlapban Párkányi Eszter, az az Alapjogokért Központ elemzője, Timkó Eszter színművésznő, Laborczy Szilvia, a Néven Nevezem blog szerkesztője és Sáfár Mónika, színművésznő. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

A gyermekvédelmi törvény kapcsán pont a gyerekekről sikerült elterelni a figyelmet? A Címlapban Fodor-Horváth Zsófia, Szőnyi Kinga és Rátkai Erzsébet. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!