2020. május 30.,
szombat, Janka, Zsanett napja

Címlap: Európában a magyar kormány fordít a legtöbbet GDP arányosan családtámogatásokra

Hír TV

2020. február 17., hétfő 22:06

A kormány bővítené a gyermekek után járó juttatások körét, a meglévők mértékét pedig növelné, többek között erről beszélt Orbán Viktor évértékelőjében, eközben a DK nehezményezi, hogy a Fidesz nem akar családi pótlékot növelni. Ellentmondást fedezhetünk fel a családon belüli erőszak kezelése kapcsán is, a Párbeszéd szerint a kabinet nem költ erre a célra, az igazságügyi miniszter viszont bejelentette 600 millió forintot szánnak erre az ügyre csak ebben az évben. Ezeket a témákat fogja a Hír TV Címlap című műsorában boncolgatni Fodor-Horváth Zsófia a 888.hu újságírója, Kroó Zita, az Origo újságírója és Vincze Emília, a Pesti Srácok vloggere M. Dobos Marianne műsorvezetése mellett.

A magyar kormány az, amelyik Európában GDP arányosan a legtöbbet fordít családtámogatásokra, de ez jelenti azt, hogy béranyának érezzük magunkat mi nők, ti annak érzitek magatokat?

-          tette fel a kérdést M.Dobos Marianne.

Ezzel kapcsolatban csak azt jegyezném meg, hogy az ellenzék mindig úgy próbálja beállítani ezt a családpolitikát, hogy Orbán Viktor úgy tekint a nőkre, mint a gyerekgyárosokra, de ez nem igaz, igazából ő pont, hogy azt csinálja, hogy aki szeretne annak minden lehetőséget megad erre és nem összekeverendő a kettő. Hálásak lehetünk azért, hogy, aki gyereket szeretne annak minden lehetősége megvan rá és amiket tegnap bejelentett azok is mind arról szólnak, hogy már a három gyerek is nagyon megéri, de az egy is megéri mert ugye babaváró hitelt akkor is fel lehet már venni, szóval nagyon meggondolandó.

-          mondta Kroó Zita, az Origo újságírója.

Egyébként tavaly is, amikor bejelentette, hogy a családvédelmi akciótervnek a pontjait az ellenzéki sajtó akkor is azt kezdte el szajkózni, hogy „kifelé a méhemből”, „nekem aztán ne mondjátok meg, hogy gyerekgyáros legyek” és sorolhatnánk, de annyira egyértelmű, hogy ez nem erről szól, hogy talán mostanra már nekik is leesett mert most a legfontosabb kérdést tették fel a beszéddel kapcsolatban, hogy mi az a lila folt a miniszterelnöknek a kezén. Azt gondolom, hogy nagyon nehéz belekötni ebbe, ami most vasárnap elhangzott.

-          mondta Fodor-Horváth Zsófia a 888.hu újságírója.

Hír TV