2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Címlap

Címlap: Elnök-aspiránsból száműzött vad a Jobbikban

Varga-Damm Andrea karrierje az egykor jobb napokat látott Jobbikban úgy tűnik, gyorsan felemelkedett és hirtelen süllyedt a legaljára – egyebek között erről beszélgetett Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője, Tisóczki Flóra, a PestiSrácok újságírója és Kroó Zita, az Origo újságírója M. Dobos Marianne műsorvezetése mellett. Adásunkban természetesen szó esett a „böszmeség napjáról” is, hiszen 14 éve, 2006. május 26-án hangzott el Gyurcsány Ferenc hazugságbeszéde a balatonőszödi kormányüdülőben.

  • Címlap: Elnök-aspiránsból száműzött vad a Jobbikban

Nem mondhatjuk azt, hogy ami a Jobbikban történik meglepő és váratlan. Varga-Damm Andreáról sokan úgy tartották, hogy ő lehetett volna a párt első női elnöke, most pedig vagy kizárják, vagy nem, vagy visszaadja a mandátumát vagy nem. Párkányi Eszter megfigyelhető folyamatnak nevezte azt, hogy minden tisztújító kongresszus után szakadás van a Jobbikban. Emlékeztetett, az úgynevezett néppártosodás indította el a Jobbikot a lejtőn és azóta tart a lemorzsolódás, szavazókat pártagokat veszít a párt.

Az Alapjogokért Központ elemzője a jelenlegi pártelnököt, Jakab Pétert tartja a szétesés okozójának, hiszen a legutóbbi kongresszus óta azt látni, hogy a Jobbikon belül elkezdődött a leszámolás azokkal szemben, akik nem Jakabot támogatták.

M. Dobos Marianne műsorvezető felvetette, Sneider Tamás nem hajlandó visszalépni a parlamenti alelnöki tiszségéből, ezen kívül pedig Varga-Damm Andrea volt az, aki nagyon markánsan képviselte Simicska Lajost, hiszen a nagyvállalkozó még Vona Gábor elnöksége alatt a politikusnőt küldte, mint kapcsolattartót a pártvezetés a szponzoráló között és sokáig azt lehetett hallani, hogy Varga-Damm sokáig így tartott befolyást a pártban.

Az elhangzottra reagálva Tisóczki Flóra arról beszélt, szerinte nagyon érdekes megvizsgálni azt, hogy milyenek is a női szerepek a Jobbikban, példaként pedig Dúró Dórát hozta fel.

Nem nagyon tűri a Jobbik, hogy ellentmondjanak bizonyos emberek (…) Teljes mértékű pálfordulás látszik a Jobbik háza táján és kezd teljesen összeomlani

– tette hozzá a PestiSrácok újságírója.

Kroó Zita, az Origo újságírója szerint az a furcsa, hogy Varga-Damm Andrea semelyik pártban nem találja a helyét, mindenhol szeretne felkapaszkodni, hiszen volt ő már KDNP-s, volt MDF-es és sehol nem tudott vezető pozícióba kerülni, most a Jobbikban pedig Jakab Péter is visszanyomta ezt az ambíciót.

A „böszmeség napja”

A rendszerváltás utáni magyar, sőt az európai politika mélypontjának nevezte Párkányi Eszter Gyurcsány Ferenc őszödi beszédét annak apropóján, hogy 14 éve hangzott el az akkor miniszterelnök hazugságbeszéde.

Tisóczki Flóra szerint az a döbbenetes, hogy 14 évvel a beszéd után Gyurcsány még mindig vezető pozícióban lehet, igaz most az ellenzéki oldalon.

Gyurcsány Ferenc az anyós, Apró Piroska mellett jól megtanulta, hogy kinek, mit és hogyan kell mondani és ezzel a technikával rendkívül jól be tudja kebelezni az ellenzéket, ahogyan azt a felesége is megteszi és innen már csak egy mozzanat az, hogy a fiatalokat is be tudja vonzani, nekünk pedig abban van felelősségünk, hogy ezeket a felvételeket ne nagyjuk elfelejteni

– fűzte hozzá Kroó Zita.

Teljes adás:

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

A Címlapban Párkányi Eszter, az az Alapjogokért Központ elemzője, Timkó Eszter színművésznő, Laborczy Szilvia, a Néven Nevezem blog szerkesztője és Sáfár Mónika, színművésznő. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

A gyermekvédelmi törvény kapcsán pont a gyerekekről sikerült elterelni a figyelmet? A Címlapban Fodor-Horváth Zsófia, Szőnyi Kinga és Rátkai Erzsébet. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!