2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Cirkusztestvérek 11:00

Címlap

Címlap: Business is business - a béranyaság kérdése

A Hír TV Címlap című műsorában a béranyaság kérdéskörét járták körül M. Dobos Marianne műsorvezető és vendégei, Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke, Kroó Zita, az Origo újságírója és Kunfalvi Nóra, újságíró, de szóba került még a műsor során Lakatos Márk is és a body shaming is.

  • Címlap: Business is business - a béranyaság kérdése

Egy 51 éves amerikai nő szülte meg saját unokáját, az indok pedig az volt, hogy a saját lányának nem lehetett természetes úton gyermeke és a mesterséges megtermékenyítések sem bizonyultak hatásosnak. Magyarországon a béranyaság nem engedélyezett, kellene ezt engedélyezni szerintetek?  - tette fel a kérdést M. Dobos Marianne

 

Én nem tudok teljes mértékben állást foglalni a kérdésben, mert én azt gondolom, ha valaki gyermeket vár, ugye növekszik benne és hozzánő. Nagyon nehezen tudnám elképzelni, hogy ha engem erre valaki megkérne, én ki tudnám hordani, akár mennyire is szeretem az illetőt, hiszen hozzám fog nőni, mert kilenc hónapig az én szívem alatt van, ha családtag az illető azt jobban el tudom képzelni, nyilván akkor a gyerek életében ő megmarad örökre, de az, hogy egy idegen egy idegennek ilyen szempontból segítsen az szerintem egy kicsit furcsa

- mondta Kroó Zita, az Origo újságírója.

Business is Business, nem? Amerikában szerződések vannak erre és nem csak Amerikában, másik országokban is. Azt mondják ez üzlet - tette hozzá M. Dobos Marianne.

Én nekem igen határozott véleményem az két gyermek anyjaként, hogy a gyermeknek sem lehet könnyű, amikor egy béranya hozza világra és nem azért mert másképp fejlődik a béranya méhében, hanem, hogy nem kapja meg azt egy béranyától, amit egy édesanyától megkaphat. 

A kötődésre gondolsz - mondta M. Dobos Marianne

 Igen, mert az nélkülözhetetlen egy gyermek életében és nem csak, amikor megszületik és a  kis kori kötődés, ami a legfontosabb(...), de ahogy te mondtad, ez üzlet. Gyerekkel üzletelni nem lehet, minden fájdalmával egy anyának vagy egy anyává nem válható nőnek egyet kell, hogy értsünk és megértjük és megpróbálom átérezni, hogy milyen lehet, amikor valaki mindent megtesz azért, hogy gyermeke legyen. A nők két dologra hajlandóak a gyerekért megtenni, ha akarja, hogy legyen, meg, ha nem akarja, tehát ezért mindent megtesznek a nők (...) én ezt nagyon rossz iránynak tartom

 

- mondta Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke.

 

A teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

Címlap: Az EP-ben intézményesítették az elmebajt

A Címlapban Párkányi Eszter, az az Alapjogokért Központ elemzője, Timkó Eszter színművésznő, Laborczy Szilvia, a Néven Nevezem blog szerkesztője és Sáfár Mónika, színművésznő. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

Címlap: Megint egy kisebbség hangoskodik

A gyermekvédelmi törvény kapcsán pont a gyerekekről sikerült elterelni a figyelmet? A Címlapban Fodor-Horváth Zsófia, Szőnyi Kinga és Rátkai Erzsébet. Műsorvezető: M. Dobos Marianne.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!