2020. december 5.,
szombat, Vilma napja

Címlap: Az ellenzék aljas módon kihasználná a veszélyhelyzetet

2020. április 1., szerda 21:55

Sivalkodik az ellenzék a koronavírus-törvény miatt, és nemcsak az itthoniak, hanem az unión belül is. Vadai Ágnes, Donáth Anna, Varga- Damm Andrea és Ursula von der Leyen - csak néhány példa a sötét középkort felfestők névsorából. És ehhez jön még többek között Kálmán Olga, aki bőszen védte Soros Györgyöt, amiért ő 1 millió eurót adott a fővárosnak. Arról persze nem szólt, hogy a milliárdos jóval több pénzt adott szervezetinek, és még nyert is a koronavíruson.

„Ezekben a történelmi időkben mindenekelőtt azt kellett volna előtérbe helyezni, hogy mi szolgálja a magyar emberek egészségének a védelmét és erre mind az alaptörvény, a különleges jogrend kapcsán, mind pedig a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény minden jogszabályi és alkotmányos garanciának megfelel. Hogyha tüzetesen átolvasták volna a jogszabályt, hogyha értelmezték volna az alaptörvényt, akkor ők is érezhették volna és megérthették volna, hogy mi lett volna a feladatuk”

- mondta a KDNP országgyűlési képviselője, Juhász Hajnalka az ellenzék döntésével kapcsolatban.

„A kormány miért lőné magát lábon azzal, hogy bevezeti a diktatúrát, amikor egyébként mindent át tud vinni, amit szeretne?! Itt tényleg azon van a lényeg, hogy minél hamarabb tudjanak döntéseket hozni, mert lehet, hogy emberéletek múlnak rajta. Ezt vagy nem akarja megérteni az ellenzék, vagy nem érdekli őket”

- vélekedett Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője.  

„Szerintem szövegértési problémák sincsenek, sem arról nincsen szó, hogy ne értenék, hogy miről szól most ez a felhatalmazási-törvény, a koronavírus-törvény. Én azt gondolom, hogy ők ezt a helyzetet, a krízishelyzetet, ami egyébként emberéleteket követel és amiben egyébként emberek a munkájukat veszítik el, az embereknek az élete fenekestül felforul, ők arra használják fel, hogy politizáljanak és Orbán Viktor ellen politizáljanak”

-mondta Fodor-Horváth Zsófia, a 888.hu újságírója.

Teljes adás:

HírTV