2019. november 17.,
vasárnap, Hortenzia, Gergő napja

Címlap: Aki csal az beismeri az alkalmatlanságát

Hír TV

2019. szeptember 9., hétfő 22:03

A Hír TV Címlap című műsorában Fodor-Horváth Zsófia a 888.hu újságírója, Kunfalvi Nóra újságíró és Párkányi Eszter az Alapjogokért központ elemzője Kis Kornélia műsorvezető vendégeként beszéltek át néhányat a hét aktuális politikai kérdései közül.

Ma robbant a hír, hogy a józsefvárosi ellenzék kampánycsapata ajánlószelvényeken szereplők adatait számítógépes adatbázisba vitték fel. Persze tagadnak, Pikó András kampányfőnöke és maga Pikó András is tagad. Egy fotó is megjelent, amit a kampányfőnök maga rakott ki, amin látható, hogy ott ülnek az aktivisták és viszik fel az adatokat, ami tilos. Mit szóltok ehhez? – vezette fel a témát Kis Kornélia, műsorvezető.

Több szempontból is érdekes kérdés, mert egy zárt Facebook csoportba került fel a kép és alá még kommentelték is, hogy ez nehogy kiszivárogjon, nehogy baj legyen belőle.

–  válaszolt Párkányi Eszter, az Alapjogokért központ elemzője. 

Egészen pontosan Simon György, aki jelenleg még DK-s képviselő Józsefvárosban, ő figyelmeztette a csoportot – tette hozzá Kis Kornélia.

Le is törölték végül – tette hozzá Kunfalvi Nóra, újságíró.

Mert tudták, hogy valami nincsen rendben és most Pikó András Facebook oldalán azzal védekeznek, hogy itt nem ez történt, összeszámolgatták, hogy megvan-e minden ajánló ív, mert büntetést kell fizetni, hozzáteszem 1000 forint büntetést kell fizetni ívenként, de nem adok nekik ötleteket. Viszont büntetőjogi szempontból is megállapítható a felelősség, abban az esetben, hogy ha tényleg ez történt, most egyelőre ez csak gyanú, hogy ezeket az adatokat vitték fel. Személyes adatokkal való visszaélés, a pártpreferencia az különleges személyes adat, választási eljárás megsértése is szóba jöhet ennek során és mivel ezek különleges személyes adatok és ilyen esetben ez egy minősített esetnek számít még szabadságvesztésre is számíthatnak azok az aktivisták, akik ebben részt vettek, ha minden bebizonyosodik.

– mondta Párkányi Eszter, az Alapjogokért központ elemzője. 

Én azt gondolom, hogy aki csal az beismeri az alkalmatlanságát. Szerintem ez a csalás, még, ha csak gyanú is, bár letörölték a posztot az is egy beismerés, szóval valószínűleg megtörtént.

  –  reflektált Fodor Horváth Zsófia, a 888.hu újságírója.

Hír TV