2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Civil kör

Civil kör: Újabb hullámokat vert a gyöngyöspatai romák ügye

Hol húzódik a határ jog- és igazságszolgáltatás között, hol és meddig avatkozhat be a politika, valóban gumicsont-e az illegális bevándorlás, valamint megméretett, és könnyűnek találtatott? Mérlegen Karácsony Gergely első száz napja.

  • Civil kör: Újabb hullámokat vert a gyöngyöspatai romák ügye

Újabb hullámokat vert a gyöngyöspatai romák szegregációs és kártérítési ügye, nem kérnek a természetbeni juttatásból, az oktatásból, képzésből. Ahogy várható volt, borzasztó rossz irányt vett az ügy azáltal, hogy az érintett szervezet részéről minden a pénzről szól, ugyanis lassan üzletággá válik az ilyesfajta perek elindítása.

„Messze nem arról van szó, mint amit most megpróbálnak – ahogy Kondor Katalin újságíró mondta – provokációs szándékkal a közvélemény felé kommunikálni, hogy ott most jelen pillanatban valami szörnyű megkülönböztetés történne. Egy rendkívül nehéz helyzetnek, egy adott esetben nem túl szerencsés kezelése zajlott, de főleg egyébként a baloldali kormányok alatt.”

- hangsúlyozta Ferencz Orsolya űrkutató.

Ezt követően a szegregációs célú és a felzárkóztató szándékú elkülönítés közti különbségekről is beszélgettek a műsor vendégei.

„Minden korban mi célkeresztben voltunk, viszont ez most egy kicsit más, ez a partizánháború, mert azok a háborúk nyílt háborúk voltak. Mindenki tudta, hogy ki az ellenség és ki a cinkostárs. Itt viszont nem tudod, mert mindenki partizánruhában van. Összeugrasztanak nációkat és ok nélkül ugrasztanak össze egymás mellett élő népcsoportokat és Orbán Viktornak tökéletesen igaza van, hogy ezzel rontják a jelenlegi helyzetet, ami építő volt.”

- fogalmazott Németh Alajos rockzenész.

A héten megszületett a kormányhatározat: felfüggesztik a börtönkártérítések kifizetését. Erről a Hír TV Magyarország élőben című műsorában beszélt Völner Pál az igazságügyi minisztérium parlamenti államtitkára.

A balliberális sajtó szerint a Fidesz gumicsontja mindaz, amiről eddig beszélgettünk, ahogy az is, amiről most fogunk. Egy oltalmazotti státuszban lévő szomáliai származású bevándorló erőszakolt meg egy fiatal nőt a héten Budapesten. Nem ez az első eset az elmúlt évek során Magyarországon. 

Eltelt Karácsony Gergely hivatalban töltött első száz napja, amely során a főpolgármester nem egy alkalommal keveredett ellentmondásba korábbi kampányígéreteivel, kerületi polgármestereivel és saját magával. Legfrissebb ötleteként méhkasokat telepítene a budapesti buszmegállókba.

A klímaváltozás volt az 50. Világgazdasági Fórum fő témája. Így természetesen ott volt Greta Thunberg is, aki viszont csalódást okozott azoknak, akik ugyanolyan drámai vádbeszédre számítottak, mint amilyet a ENSZ-ben felszólalva mondott néhány hónapja.

Teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!