2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Civil kör

Civil kör: Több uniós ország is aggódik a magyar koronavírus elleni törvény miatt

Az Országgyűlés hétfőn 137 igen szavazattal 53 nem ellenében sürgősséggel szavazta meg a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényt, amelynek értelmében a veszélyhelyzet idején a kormány a jogszabályoktól eltérő rendkívüli intézkedéseket hozhat az emberek egészsége, a jogbiztonság és a gazdaság stabilitása érdekében.

  • Civil kör: Több uniós ország is aggódik a magyar koronavírus elleni törvény miatt

A törvényt azonnal össztűz alá vette a hazai és nemzetközi balliberális politika és sajtója, sőt megkongatta a vészharangot a Magyar Újságírók Szövetsége is, nem kevesebbet állítva, minthogy Magyarország visszatért a rendszerváltás előtti időkhöz: a hatalom a valóság bemutatásáért is büntetheti az újságírókat.

A Civil kör vendégei, a stúdióban Kiszelly Zoltán politológus, az internet segítségével pedig Kondor Katalin és Szakács Árpád újságírók, valamint Németh Alajos rockzenész voltak.

„Egy pökhendi ellenzéket látunk, amelynek fontosabb az ellenzéki pozíció megtartása, hogy ők maradhassanak az ellenzék és megtartsák az ellenzéki egységet. Amit elértek az utóbbi időben, a Jobbikot is beleértve és nem akarják, hogy mások, tehetségesebbek, ügyesebbek, átvegyék a helyüket. Tehát megtartják ezt a kényszer egységet, ezért ellenzik a kormány politikáját és nem támogatják.”

- fogalmazott a műsor kezdetén Kiszelly Zoltán politológus.

Kondor Katalin újságíró így reagált az elhangzottakra:

„Elképesztő, hogy politikával foglalkozó emberek nagyobb csoportja ne vegye azt tudomásul, hogy a veszélyhelyzet mindenütt a világon és minden veszélyes szituációban nem demokratikus kérdés. Egyszerűen az nem demokrácia, a védekezés érdekében irányítania kell valakinek egyszemélyes felelősséggel egy országot.”

Ursula von der Leyen az ország politikai helyzetével kapcsolatban tett megjegyzésiről a következőket fogalmazta meg Németh Alajos rockzenész:

„Engem azért lepett meg Ursula von der Leyen megnyilvánulása, mert végzett orvos. Mint végzett orvosnak, neki tudnia kell, hogy ezeket a nagyon kritikus helyzeteket, illetve a válsághelyzeteket, világjárványt, hogyan kell kezelni. Ezt úgy kell kezelni, ahogy Orbán Viktor kezeli.”

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!