2020. szeptember 19.,
szombat, Vilhelmina napja

Civil kör: „Szélsőséges Orbán és Fidesz gyűlölet tartja össze az ellenzéket”

Hír TV

2020. július 4., szombat 21:50

Szélsőjobb és szélsőbal ismét összeér, amihez a progresszív-független liberális nyilvánosság kritika nélkül asszisztál. Az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek kérdése előtt azonban nem árt tisztázni, pontosan ki is jelenti ma a kormány vagy a kormányfő ellenzékét! Vajon mikor kerül a Time magazin címlapjára George Floyd, és nézőpont kérdése-e, hogy Mengele vagy Mandela? Ezekre a kérdésekre keresték a választ a Civil kör vendégei, Ferencz Orsolya űrkutató, Fricz Tamás politológus, Trombitás Kristóf publicista és Bakos Zoltán fotográfus.

 

A Hitler értelmezés újféle paradigmája az, ami most a baloldalon történik?

"Ha mindezt egy jobboldali közszereplő csinálta volna, amit László Imre tett, akkor az elhangzottak miatt a baloldal már a nyakának esett volna, összehívták volna az Európai Parlamentet vagy éppen tüntettek volna New Yorkban. (…)"

– válaszolt elsőként a műsorvezető kérdésére Trombitás Kristóf.

A politikai kommunikációnak egyre nagyobb szerepe van a modern politikában

– mondta Fricz Tamás.

Hogy mit mond egy politikus az a politikai cselekvések része. Azt látni, hogy az MSZP-ben következmények nélkül maradnak a különböző mondások. Itt van például László Imre vagy éppen Korózs Lajos és akkor Bangónéról még nem is beszéltünk. Ezzel szemben, ha egy nemzeti politikus vagy éppen a miniszterelnök egy negyed mondata rossz helyen van, akkor hatalmas támadások kereszttűzébe kerül. (…) – tette hozzá a politológus egyetértve Trombitás Kristóf gondolataival.

A kommunisták különleges anyagból vannak gyúrva

– kezdte Ferencz Orsolya. (...) Az űrkutató hozzátette, Hitlert nem lehet semmiféleképpen olyan vonatkozásban emlegetni, hogy bármiféle pozitív tulajdonságot csatolnánk hozzá. (…) A baloldalnak László Imre kijelentése semmiféle problémát nem jelent. Nekik ez csak egy „apró nyelvbotlás” volt.

Ahol Bangóné képviselő lehet, ott László Imre is elmegy – fűzte hozzá mindezekhez Bakos Zoltán fotográfus.

Nincs ellenfele, csak ellenségei vannak a magyar kormánynak és a magyar embereknek. 2010 óta különösen, de 2018 óta pedig abszolút módon. Nagyon nagyokat szeretnek és tudnak is mondani a baloldalon.  (..)

Egy elképesztően szélsőséges Orbán és Fidesz gyűlölet tartja össze az ellenzéket

– reagált Trombitás Kristóf a műsorvezető azon kérdésére, hogy ki ma a magyar kormány vagy kormányfő ellenfele?

Teljes beszélgetés:

Hír TV