2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Civil kör

Civil kör: Meg sem lehetett azon döbbeni, hogy az ellenzék mit művelt az elmúlt két hónapban

Rendkívüli jogrend után egészségügyi válsághelyzet. A DK szerint Orbán Viktor nem tud meglenni teljhatalom nélkül. Aztán miközben a Jobbik-frakció lassan elfogy, Karácsony Gergely visszatér ahhoz a morális alapvetéséhez, hogy nem nyilatkozik a Hír TV-nek. Hol a helye az őszödi beszédnek, és sorstragédia volt-e Trianon? Vajon, hogy vélekednek minderről a Civil kör tagjai, Ferencz Orsolya űrkutató, Simon János politológus, ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász és Németh Alajos rockzenész?

  • Civil kör: Meg sem lehetett azon döbbeni, hogy az ellenzék mit művelt az elmúlt két hónapban

„Magyarországon, mint azt a héten többen is már bejelentették, két és fél hónap után, június 20-án megszűnhet a különleges jogrend. Az uniós tagállamokkal összehasonlítva az egyik legrövidebb ideig volt érvényben, ennek ellenére mégis a leghangosabb vita zajlott Brüsszelben ezzel kapcsolatban. Ugyanakkor a hazai ellenzék szerint a pozitív számokat enélkül is tudtuk volna produkálni. Az elmúlt időszakban mindezzel kapcsolatban milyen gondolatok fogalmazódtak meg bennetek?”

-          kérdezte Szabó Anett műsorvezető.

„Nekem az volt megdöbbentő, illetve tulajdonképp még csak meg sem lehetett rajta döbbenni, hogy az ellenzék mit művelt az elmúlt két hónapban. Nemhogy nem segítettek abban, hogy ez a krízis a magyar lakosságot kevésbé sújtsa, nemhogy nem próbáltak meg konstruktívan hozzáállni, hanem az ég világon mindenbe és mindennek az ellenkezőjébe is belekötöttek.(…)”

-          mondta el véleményét Ferencz Orsolya.

„Ebben az évszázadban, gyakorlatilag a rendszerváltástól számított 30 évben ez van mindenben. Mindenben, akármi történik. Brüsszelhez nem is tudok hozzászólni. Ebben a helyzetben a jogállamiságról papolni és támadni Magyarországot, ez mindennek a legalja.”

-          reagált Németh Alajos.

„A felkínált összegről mondanék egy keveset, hogy az egész logikája, ahogy az összeget megítélték ellene megy a hatékonyságnak. Tehát, aki hatékonyan kezelte a válságot, aki gazdaságilag jól működött, azokat büntetik.”

-          válaszolta Simon János.

„Azt kell, hogy kérjem, hogy engedjetek meg egy alapfelvetést. Sokszor megkérdezik nyilván tőletek is, hogy bizonyos – egyébként mérsékelten sikeres – intézkedéseknél is miért vagyunk annyira lelkesek. És itt a megoldás. Mert ilyen ellenszélben nincs az a kormány az Európai Unióban, megkockáztatom, hogy Dél-Amerikában van ilyen közeg, hogy ilyen szembeszélben és ennyire hátszél nélkül ilyen nehéz körülmények között kell védekezni.(…)”

-          tette hozzá Ifj. Lomnici Zoltán.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!