2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Civil kör

Civil kör: Már egyértelmű szálak mozgatnak bizonyos felületeket

Sajátos logikával állnak a baloldalon a véleménynyilvánítás szabadságához, hiszen amíg a Project Syndicate nevű vitaoldal Soros Györgynek 100-nál is több publikációját közölte, addig Orbán Viktor válaszát már visszautasították. Ezzel szemben az ellenzéki EP-képviselők semmitől sem zavartatva hasonlíthatják Magyarország miniszterelnökét Hitlerhez és Sztálinhoz. Ez már az európai értelemben vett, demokratikus jogállamiság előszele? Aztán szó volt arról is, hogyan segíti változatlanul komoly mértékben a kormány a családokat, miközben történelmi tapasztalat, hogy a baloldal első lépése a családtámogatási rendszerek szétzúzása. És visszatérhet a Fehér Házba a deep state, egyre közelebb az elnökséghez Joe Biden. A Civil kör mai vendégei Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke, Ferencz Orsolya, űrkutató és Vágvölgyi Gergely, újságíró voltak.

  • Civil kör: Már egyértelmű szálak mozgatnak bizonyos felületeket

A Project Syndicate-ben Soros György arra biztatta Brüsszelt, hogy minél erősebben lépjenek fel Lengyelország és Magyarország ellen. Reakcióként Orbán Viktor is szerette volna ezen a fórumon elmondani a véleményét, de a Project Syndicate szerint a magyar miniszterelnök nem felelt meg az elvárásaiknak.

„Ez Soros György házi lapja. nyilván ő megválogatja, hogy kivel akar bármit is közösen publikálni. Az a helyzet, hogy ez a szindikátus projekt beszédes nevű felület – ne is nevezzük sajtóterméknek -, ahol az ő hírharsonája megszólal. (…) Itt azt jól lehet látni, hogy hirtelen egy 90 éves filantróppal állunk szemben, amikor a kor egy védőpajzzsá emelkedik… Mindegy mit teszel, ha 90 éves leszel, akkor támadhatatlan vagy”

- mondta Ferencz Orsolya, űrkutató.

„Nem csak arról beszélünk, hogy valami megjelenthet és valami nem. Hanem hogy hol vannak a családi értékek, hol van a kereszténység, hol van a hagyomány és miért nem adnak ezeknek teret. Én azt gondolom, hogy ezek mellett kell kiállni és ezeket továbbra is védeni kell. Amire még kíváncsi vagyok, hogy ennek vajon mekkora az olvasottsága”

- fogalmazott a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke, Kardosné Gyurkó Katalin.

„Érdekes, de most már egyértelmű szálak mozgatják 1-1 ilyen szerkesztőség vagy felület munkáját. Azon gondolkodtam, ha nem is értenék vele egyet, ha kifejezetten más oldalon is állnék és megkeresne azon kevés miniszterelnökök egyike, akik mondjuk segítő nélkül is képes nagyon magas színvonalú cikket létrehozni (…), akkor nyilván leközölném, hiszen egy ilyen vita felületemen lévő leközlése jelentősen növeli az olvasottságot”

- mondta Vágvölgyi Gergely, a Vasárnap.hu főszerkesztője.

Teljes adás:

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!