2020. december 4.,
péntek, Borbála, Barbara napja

Civil kör: Magyarország és Lengyelország elutasítja a jogállamisággal való zsarolást

2020. november 21., szombat 21:55

Lengyel és magyar vétó az uniós költségvetésre, miközben Soros György büntetést követel ezekre az országokra. Az amerikai tőzsdespekuláns eddig sem titkolta, hogy Európát a nyílt társadalom színterévé tenné. Az viszont egyre bizonyosabb, hogy az uniós vezetők egyre inkább szót fogadnak neki. Migráció-integráció, avagy mi van a pénztárcánkban és mennyi?

„Itt az Európai Unió legbonyolultabb, legszövevényesebb, legtöbb háttéralkutól, zsarolástól, meghunyászkodástól, megfutamodásától átfűtött mechanizmusáról van szó. Ez nem csak a mostani vitáról igaz. Ez amióta van hét éves költségvetés, mert korábban öt éves volt, azóta ez gyakorlatilag így van. Nem látok ebben semmi különöset. Minden állam próbálja a nemzete érdekét érvényesíteni”

- mondta az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója, Kovács István.

„Az a kérdés, hogy meddig üresítik ki az uniós demokráciát. Azt tudjuk, hogy a népszavazások az Unió halálát jelentik, a nemzeti konzultáció valami idegen test a csodálatos európai demokratikus építményen... Azt is tudjuk, hogy itt nincs az a fék és ellensúly az uniós politikusok tekintetében, ami egyébként egy normális demokratikus rendszerben van”

- fogalmazott ifj. Lomnici Zoltán, alkotmányjogász.

„Mikor mi beléptünk ebbe a közösségbe, akkor ez egy gazdasági közösségnek nézett ki, de már felruházva azzal a háttérgondolattal, hogy az európai népességet ki kell irtani. Tehát gyakorlatilag olyan közösségbe léptünk be, amit már az ENSZ deklarált annak idején, hogy az európai lakosságot fel kell hígítani, tehát fel kell tölteni keletről muszlim közösségekkel. Ez a gondolat nekünk új volt és nem is számítottunk arra, hogy meg kell birkóznunk egy olyan csatával, ami a migráció”

- mondta Németh Alajos, rockzenész.

Teljes adás:

HírTV