2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Civil kör

Civil kör: Látható, hogy Merkel lépett Magyarország felé

Nem tudja leplezni csalódottságát a magyar ellenzék az Orbán-Merkel találkozó miatt, önálló budapesti alkotmányt szeretne Karácsony Gergely és jelszó, korszakjelző, fogalom - ötven éve rendezték meg a Woodstock fesztivált.

  • Civil kör: Látható, hogy Merkel lépett Magyarország felé

Sopronba látogatott Angela Merkel a páneurópai piknik alkalmából.

 Trombitás Kristóf, újságíró szerint ebből is nagyon világosan látszik, hogy Merkel már nem szeretne újabb frontokat nyitni, sőt kifejezetten azon dolgozik, hogy a már meglévő frontokat is a lehető legbékésebben tudja zárni.

„Most is, bár nem akarok előre szaladni, de az ellenzék valami kivont karddal való rohamozást várt szerintem a kancellár asszonytól és ehelyett kaptak egy az ünnepi eseményhez maximálisan méltó, barátságos, kiegyensúlyozott és legfőképpen partneri beszélgetést.”

Az újságíró elmondta, nem lepődött meg Angela Merkel hozzáállásán, őt inkább az érte volna meglepetésként, ha úgy viselkedik, ahogy az ellenzék várta.

Simon János, politológus úgy látta, Orbán Viktortól egy intellektuálisabb beszédet tartott.

„Stílusában finom fordulatai voltak, iróniái voltak, humora volt, ugyanakkor tényeket sorolt föl. Tulajdonképpen azt mondta el Merkel számára dicséretként, amit elvár ő is Merkeltől.”

A politológus azt is elmondta, hogy Merkel beszédéből egyértelműen látszik, hogy a kancellár lépett Magyarország felé.

„Orbán Viktor valóban felnőtt Európa egyik vezető politikusává. Ezt beszéde is igazolta, mert olyan mélységekben és olyan tisztelettel beszélt a kancellár asszonyról, ami egyedülálló, tehát nem nagyon hallottam még senkit ennyire méltatni a német kancellár asszonyt”

- mondta Németh Alajos, rockzenész. Hozzátette érdemes figyelni a testbeszédet is.

Teljes adás:

HírTV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!