2020. július 6.,
hétfő, Csaba napja

Civil kör: Látható, hogy Merkel lépett Magyarország felé

2019. augusztus 24., szombat 21:01

Nem tudja leplezni csalódottságát a magyar ellenzék az Orbán-Merkel találkozó miatt, önálló budapesti alkotmányt szeretne Karácsony Gergely és jelszó, korszakjelző, fogalom - ötven éve rendezték meg a Woodstock fesztivált.

Sopronba látogatott Angela Merkel a páneurópai piknik alkalmából.

 Trombitás Kristóf, újságíró szerint ebből is nagyon világosan látszik, hogy Merkel már nem szeretne újabb frontokat nyitni, sőt kifejezetten azon dolgozik, hogy a már meglévő frontokat is a lehető legbékésebben tudja zárni.

„Most is, bár nem akarok előre szaladni, de az ellenzék valami kivont karddal való rohamozást várt szerintem a kancellár asszonytól és ehelyett kaptak egy az ünnepi eseményhez maximálisan méltó, barátságos, kiegyensúlyozott és legfőképpen partneri beszélgetést.”

Az újságíró elmondta, nem lepődött meg Angela Merkel hozzáállásán, őt inkább az érte volna meglepetésként, ha úgy viselkedik, ahogy az ellenzék várta.

Simon János, politológus úgy látta, Orbán Viktortól egy intellektuálisabb beszédet tartott.

„Stílusában finom fordulatai voltak, iróniái voltak, humora volt, ugyanakkor tényeket sorolt föl. Tulajdonképpen azt mondta el Merkel számára dicséretként, amit elvár ő is Merkeltől.”

A politológus azt is elmondta, hogy Merkel beszédéből egyértelműen látszik, hogy a kancellár lépett Magyarország felé.

„Orbán Viktor valóban felnőtt Európa egyik vezető politikusává. Ezt beszéde is igazolta, mert olyan mélységekben és olyan tisztelettel beszélt a kancellár asszonyról, ami egyedülálló, tehát nem nagyon hallottam még senkit ennyire méltatni a német kancellár asszonyt”

- mondta Németh Alajos, rockzenész. Hozzátette érdemes figyelni a testbeszédet is.

Teljes adás:

HírTV