2020. augusztus 5.,
szerda, Krisztina napja

Civil kör: Karácsony Gergely egy parazita politikus

2020. június 27., szombat 21:55

Pénzkérdés vagy sem a Lánchíd felújítása? Mire vár a jelenlegi, és miért nem lépett az előző fővárosi vezetés? Karácsony Gergely a Tarlós-időszak ügyeit vizsgálná, de továbbra is szemet huny a kispesti korrupciós botrány felett. És miközben szivárványba borítják a Szent Koronát, van, aki már a Jézus-szobrokat is ledöntené, mert az nézete szerint nem más, mint rasszista propaganda. A hét bőven szolgáltatott témát a Civil Kör számára. Mai vendégek Ferencz Orsolya űrkutató, Kiszelly Zoltán politológus, Kötter Tamás és Kovács István jogászok voltak.

„A kormány már Tarlós István főpolgármestersége idején odaadta a forrásokat. Egyébként pedig Tarlós Istvánnak éppen elég dolga volt azzal a rettenetes örökséggel, amikor 2010-ben átvette a fővárost, amit Demszky hagyott itt. Ne felejtsük el, hogy óriási gödrök között kóválygott a főváros lakossága sok-sok éven át. (…) A kiviteli tervek úgy tudom már készen voltak, semmi akadálya nem lett volna annak, hogyha Karácsony Gergely a Facebookozás helyett ellátná ennek a városnak a vezetését, akkor nekiálltak volna és legalább eljutottak volna egy tender kiírásig”

- mondta Ferencz Orsolya, űrkutató.

„Le kell szögeznünk, hogy Karácsony Gergely és a pártja elférnének a stúdióban. Nincsenek tagjai, nincsenek alapszervezetei és nincsenek választói sem. Ez egy parazita párt, ő pedig egy parazita politikus. A gazdatest elég rossz állapotban van, könnyen lehet, hogy haldoklik, neki rá kell kapcsolódnia valakire. És ki lehet ez a valaki? DK, Momentum, SZDSZ, MSZP 2.0, csak ők tele vannak önbizalommal és valószínűleg más embereket szánnak erre a posztra”

- mondta Kötter Tamás, író és jogász.

„Az embernek 2002 jut eszébe, mikor Orbán Viktor és Medgyessy Péter vitáján még azt mondták, hogy van pénz, Medgyessy is azt mondta, hogy van pénz és abból fizetik majd ki az ígéreteiket. Aztán a négy évük alatt azt hallgattuk, hogy nem volt pénz. Most ugyanez van, hogy átadták a teli kasszát és azt halljuk, hogy nincs pénz. Szerintem nem fogják felújítani a Lánchidat, ugyanis ennek a balliberális politikának az az érdeke, hogy legyen egy olyan szimbolikus konfliktus, mint amilyen a 4-es metró volt”

- mondta Kiszelly Zoltán, politológus.

„Tény, hogy Tarlós István főpolgármestersége alatt olyan fejlődésnek indult ez a város, mint korábban nem is tudom mikor. Háborús állapotok után volt ilyen mértékű fejlesztés. A Lánchíd kapcsán ugye Tarlósék eljutottak odáig, hogy kiírtak egy közbeszerzést egy másik gazdasági szituációban, azt mondták, hogy túl drága az ajánlat és nem fogadták el. Ezzel már többet tettek, mint a Karácsony-féle vezetés összesen”

- mondta Kovács István, jogász, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója.

Teljes adás:

HírTV