2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Civil kör: Ha valahol, akkor a baloldali ellenzéki tömbben terjed az antiszemitizmus

Hazánkban szinte alig, ugyanakkor Németországban tömegesen történnek antiszemita bűncselekmények, ennek ellenére ismét igaztalan vádakkal akarta lejáratni a magyar kormányt a nemzetközi baloldal. Most a német külügyi államtitkár, Michael Roth hazánkat vádolta meg gyűlöletkeltéssel, a magyar ellenzék pedig ugyanezt a kottát fújja. A Civil körben Fricz Tamás politológus, Kötter Tamás jogász, író és Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász. Műsorvezető: Trombitás Kristóf.

  • Civil kör: Ha valahol, akkor a baloldali ellenzéki tömbben terjed az antiszemitizmus

Amíg Magyarországon 2018-ban 194 úgynevezett gyűlöletbűncselekmény történt, amit jelentettek a rendőrség felé és ebből 35 volt antiszemita hátterű, addig ugyanebben a naptári évben Németországban 8113 gyűlöletbűncselekményt jegyeztek fel, amiből 1824 volt antiszemita hátterű – vezette fel a témát Trombitás Kristóf. A műsorvezető megjegyezte, Michael Roth egyébként az LMBTQ lobbi elég befolyásos akaratérvényesítője és igencsak jó viszonyt ápol a tőzsdespekuláns Soros Györggyel is.

A szociáldemokrata Michael Roth ismert arról, hogy nem nagyon szereti Magyarországot, évek óta folyamatosan támadja hazánkat és mint baloldali politikus nem tetszik neki, hogy az Orbán-kormány nemzeti keresztény politikát folytat Fricz Tamás közlése szerint.

Soros Györggyel szoros kapcsolatot ápol, tehát a bekötöttsége egyértelmű - tette hozzá.

Fricz Tamás biztatónak nevezte a magyar kormány részéről tett reagálásokat, legyen szó akár Szijjártó Péter külgazdasági ás külügyminiszter markáns válaszáról, vagy arról, hogy bekérették a német nagykövetet. A politológus szerint

teljesen újfajta politikai magatartást képvisel az Orbán-kormány, itt szó sincs a meghunyászkodó „merjünk kicsik lenni” szemléletről.

Annak ellenére, hogy Németország nagyon fontos partner nem engedhetjük meg magunknak, hogy válasz nélkül hagyjuk ezeket a teljesen alaptalan vádakat – zárta szavait Fricz Tamás

Látszik az a cinizmus, amivel a baloldal az antiszemitizmus fegyverét forgatja,

valójában ők is nevetnek rajta Kötter Tamás jogász, író szerint. Úgy véli, a támadás hátterében egyrészt az állhat, hogy brutális csata folyik az EU-n belüli javak elosztásáért, s nyilván ezt szeretnék mérsékelni a visegrádi 4-ekkel szemben, másrészt pedig arról van szó, hogy „a gyarmatokat” meg kell fegyelmezni.

A politikai bunkósbot szerepét betöltő vádak alkalmasnak látszanak arra, hogy a magára oly kényes európai közvélemény előtt lejárassák Magyarországot

– közölte Kötter Tamás.

Ifj. Lomnici Zoltán arra hívta fel a figyelmet, hogy valóban terjed az antiszemitizmus, csak éppen a baloldali ellenzéki tömbben. Az alkotmányjogász sorolta:

  • kezdődött azzal, hogy Vágó István kvízmester kifejtette, hogy nehezen viseli a kaftános-pajeszos-kalapos zsidók látványát.
  • erősen tagadja a Jobbik, de az egyik képviselőjük félre nem érthető jelzéseket és megjegyzéseket tett Deutsch Tamásra
  • emblematikus a baloldali antiszemitizmus kapcsán, hogy a Szombat című lap írt Köves Slomó terjeszkedéséről a média világában.

Ha megnézzük, a második zsidó törvény arról szólt, hogy a zsidó gazdasági térnyerését vissza kell szorítani, tehát egy rendkívül szerencsétlen szóhasználattal él a Szombat - mutatott rá ifj. Lomnici Zoltán.

Teljes adás:

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Több állattartó telepen is megjelent a madárinfluenza

Több állattartó telepen is megjelent a madárinfluenza

Kimutatta a madárinfluenza-vírus jelenlétét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma Békés és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye több állattartó telepén. Az érintett állományok felszámolása, valamint a járványügyi nyomozás folyamatban van - közölte a hivatal kedden közleményben az MTI-vel.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!