2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Civil kör

Civil kör: Formabontásra szükség van, de tartalombontásra nem feltétlenül

Tanévkezdés nehezített pályán, Magyarország zöld, az összes további ország piros, így szeptember 1-én, bár kivételekkel, ismét életbe lépett a határzár. Lehet-e állampolgárság alapján különbséget tenni? Mit és miért hivatott demonstrálni a bledi stratégiai fórum? A szerepelőket látjuk, de ki a dramaturg és ki a főrendező? A héten szintet lépett a Színművészeti Kuratóriuma körüli botrány.

  • Civil kör: Formabontásra szükség van, de tartalombontásra nem feltétlenül

A Civil kör és Szabó Anett műsorvezető vendégei: Ferencz Orsolya űrkutató, Simon János politológus, Megadja Gábor eszmetörténész és Bakos Zoltán fotográfus voltak.

„Ezt ilyen általános hadászati szabályként fel lehetne vezetni, hogy: Kétszer nem lehet ugyanúgy reagálni, főleg nem kétszer ugyanolyan történetre. Tehát úgy gondoljuk, hogy ugyanaz történik, de igazából kicsit mégis más és máshogy kell reagálni rá. Tehát én számítottam arra, hogy lesz valamiféle szigorítás, de arra is számítottam, hogy nem ugyanaz fog történni, mint az első hullám esetében.”

- jegyezte meg Megadja Gábor eszmetörténész.

„Valóban igaz, hogy Budapesten egyre nehezebb a közlekedés, de ez nem csak a szeptember elsejére vonatkozik, hanem végig, nyár óta és egyre-egyre rosszabb mióta ugye az emberek előveszik a kocsijaikat. Mosta kocsi, az már nem luxuscikk, – tudjuk – hanem két-három gyermeket beültet, meg a családot, menni kell, haladnia kell. Ha valaki elkésik, akkor bizony annak következményei vannak.”

- mondta Simon János politológus.

„Egy ellenséges, ocsmány, hazug propaganda folyik, - ugyanúgy, mint a Színház- és Filmművészeti Egyetemnél, amire majd visszatérünk, - az iskolakezdéssel is. (…)”

- tette hozzá Bakos Zoltán fotográfus.

„Abban is mesterek, nagymesterek, hogy generálnak egy problémát, ami nélkülük nem is létezett volna, majd, amikor már nyakig merül benne mindenki, akkor utána hirtelen megpróbálják megoldani és azt hiszik, hogy ezzel ők most milyen sikeresek voltak.”

- hangsúlyozta Ferencz Orsolya űrkutató.

A hét elején zajlott Szlovéniában a 15. Bledi Stratégiai Fórum, ahol Andrej Babis, cseh miniszterelnök parádésan reagált a jogállamiságot firtató és a Visegrádi Négyeket érintő sajtótámadásokra.

„Nem kérdés és nem vita alap, hogy érték-e kereszténynek lenni, érték-e patriótának lenni. Igen, az, mi azok vagyunk és dolgozzák fel, ahogy tudják.”

- jegyezte meg Ferencz Orsolya űrkutató, Andrej Babis újságírói kérdésekre való reagálása kapcsán, mely során a baloldali álhírekre reagált a cseh miniszterelnök.

A műsor második felében a vendégek, Ferencz Orsolya űrkutató, Simon János politológus, Megadja Gábor eszmetörténész és Bakos Zoltán fotográfus, a Színház- és Filmművészeti Egyetem körül zajló eseményeket vitatták meg.

Kapcsolódó anyagok:

Brutális videó Gyurcsány Ferencről

Ismét tüntettek az SZFE épületénél

Vidnyánszky Attila: Minden lényegi kérdésben mást gondolunk

Közel 37 ezer ember tiltakozik Gyurcsány kijelentései ellen

Gyurcsány Ferenc megfenyegette Vidnyánszky Attilát

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!