2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Civil kör

Civil kör: Folyamatos provokációk érik Magyarországot

Vajon milyen minden tagállamra érvényes, világosan megfogalmazott szempontrendszer alapján kell kiéheztetni pénzügyileg az olyan tagállamokat, mint Lengyelország és Magyarország? Az uniós biztos mielőtt jelentett, szivárogtatott és sértegetett. Aztán helye van-e a homoszexuális propagandának óvodás, kisiskolás korú gyermekek életében? És melyik amerikai elnökjelölt nyerte minden idők egyik legalacsonyabb színvonalú vitáját? Ezekről is véleményt mondtak a Civil körben. A műsor vendégei Kondor Katalin újságíró, Fricz Tamás politológus, Megadja Gábor eszmetörténész és Kovács István jogász voltak.

  • Civil kör: Folyamatos provokációk érik Magyarországot

 

Jogállamisági vita több szempontból is újratöltve. Egyrészt az Európai Bizottság szerdán bemutatta jogállamisági jelentését, másrészt még ezt megelőzően egyfajta diplomáciai háború robbant ki Vera Jourová uniós biztos, bizottsági alelnök interjúja kapcsán, amiben Magyarországot és a magyarokat sértő kijelentésekkel illette. Ennek nyomán Orbán Viktor miniszterelnök arról tájékoztatta Ursula von der Leyen bizottsági elnököt, hogy felfüggeszti a diplomáciai kapcsolatokat az alelnökkel, akit egyben lemondásra szólított fel. Ursula von der Leyennek viszont továbbra is töretlen a bizalma Vera Jourovában.

A hallottak után Fricz Tamás politológus nyilvánult meg elsőként, szerinte határt lépett át az uniós biztos, de az is tény, hogy ez egy folyamat. Nagyon sokszor nyilatkozott már negatívan a magyar kormányról, Magyarországról. Persze ezzel nem volt egyedül. (…) A magyar reakció eddig moderált volt ezekre a támadásokra.

Van azonban egy határ!

(…) Látható, hogy Magyarország és Lengyelország ellen régóta egész pályás letámadás folyik. Ez nem célnélküli. Ezt az országot be akarják kebelezni (…)

Folyamatos provokációk érik ezt az országot

- reagált az eseményekre Kondor Katalin újságíró.

Mi hiszünk a szólásszabadságban...(…) Mindenkinek joga van, hogy hülye legyen!

- tette hozzá Kovács István jogász. 

Megadja Gábor eszmetörténész viszont úgy véli, miután a hölgy volt elítélve.

Az Ő szájából az erkölcsi kioktatás nem igazán hiteles. 

 Teljes adás:

 Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!