2024. 06. 20. Csütörtök Rafael napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Ahogy éltem, úgy fogok meghalni 10:55

Civil kör

Civil kör: Eltűnhet a keresztény kultúra a demográfiai válság miatt Európában

  • Civil kör: Eltűnhet a keresztény kultúra a demográfiai válság miatt Európában

Közös ügyünk, hogy mennyi gyermek születik? Budapest nem cirkusz! és kampányüzemmódra kapcsolt Brüsszel is, bár októberben nem ott lesznek választások - a többi között ezekről a témákról beszélget Simon János politológus, Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász és Trombitás Kristóf publicista a Civil kör mai adásában. 

Államcélnak, kormányzati feladatnak nevezte az erőteljes demográfiai politika folytatását Orbán Viktor a családpolitikai konferencián.

Olyan alapvető fundamentumok tűnhetnek el a demográfiai válság miatt Európában, mint a keresztény kultúra, amely örökségünk megőrzésének letéteményese - jelentette ki ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász Civil kör című műsorunkban. Simon János politológus szerint Magyarország egyik tragédiája, hogy nem tudta betölteni a Kárpát-medencét, területi veszteségei is ide vezethetők vissza. Trombitás Kristóf publicista annak a véleményének adott hangot, miszerint elengedhetetlenek a kormányzati családtámogatások annak érdekében, hogy mind többen vállaljanak gyermeket.

A folytatásban még szó lesz arról is, hogy kampányüzemmódra kapcsolt Brüsszel is, bár nem ott lesznek választások hamarosan. 

A teljes adás: 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!