2020. április 5.,
vasárnap, Vince napja

Civil kör: Eltűnhet a keresztény kultúra a demográfiai válság miatt Európában

Hír TV

2019. szeptember 7., szombat 21:00

Közös ügyünk, hogy mennyi gyermek születik? Budapest nem cirkusz! és kampányüzemmódra kapcsolt Brüsszel is, bár októberben nem ott lesznek választások - a többi között ezekről a témákról beszélget Simon János politológus, Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász és Trombitás Kristóf publicista a Civil kör mai adásában. 

Államcélnak, kormányzati feladatnak nevezte az erőteljes demográfiai politika folytatását Orbán Viktor a családpolitikai konferencián.

Olyan alapvető fundamentumok tűnhetnek el a demográfiai válság miatt Európában, mint a keresztény kultúra, amely örökségünk megőrzésének letéteményese - jelentette ki ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász Civil kör című műsorunkban. Simon János politológus szerint Magyarország egyik tragédiája, hogy nem tudta betölteni a Kárpát-medencét, területi veszteségei is ide vezethetők vissza. Trombitás Kristóf publicista annak a véleményének adott hangot, miszerint elengedhetetlenek a kormányzati családtámogatások annak érdekében, hogy mind többen vállaljanak gyermeket.

A folytatásban még szó lesz arról is, hogy kampányüzemmódra kapcsolt Brüsszel is, bár nem ott lesznek választások hamarosan. 

A teljes adás: 

Hír TV