2019. július 23.,
kedd, Lenke napja

Civil kör: El kéne tudni választani műsorvezetést a városvezetéstől

2019. június 22., szombat 22:00

Elindult az ellenzéki előválasztás, amelyen hamarosan az is eldől, ki lesz a kihívója Tarlós Istvánnak az őszi főpolgármester- választáson. Valamint elutasította a bíróság a Czeglédy Csaba elleni eljárás folytatását kérő indítványt.

Június 20-án elkezdődött a szűk egy hétig tartó főpolgármester jelölti-előválasztás Budapesten, ahol a Fidesz-es Tarlós István kihívóját keresi az ellenzék.

Könnyebb azt a lufit kilukasztani, amelyen Karácsony Gergely ül, mint amelyen Kálmán Olga- jellemezte az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztás tétjét a kormánypártok részére Simon János politológus Civil Kör című műsorunkban. Ferencz Orsolya űrkutató kifejtette: Kálmán Olga kommunikációs térben egy jól mozgó jelölt, de városvezetői tapasztalat híján képtelen volna elvezetni egy kétmilliós világvárost. ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász a műsorban rámutatott: az ellenzék 2010 óta csupán személyi kérdésekkel foglalkozik, sikertelenségük oka pedig az, hogy a legfontosabb tényezőt, a választópolgárokat figyelmen kívül hagyják.

Ferencz Orsolya szerint nem megvalósítható Kálmán Olga programja.

„A műsorvezetést és a városvezetést erősen szét kell tudni választani” – mondta. Hozzátette tisztázni kéne Kálmán Olgával, hogy nem miniszterelnököt választanak a polgárok ősszel és az ő feladata nem az, hogy országgyűlési törvények által szabályozott kérdésekben ötleteljen. Az űrkutató szerit a programjának a háromnegyede törölhető lenne, ha ezeket a szabályokat betartaná.

„Európában az előválasztás leginkább arra szolgál, hogy a zsűri az általa kijelölni kívánt személyt pozícióba hozza.” – mondta ifj. Lomniczi Zoltán. Hozzátette a DK annyival zavarta meg a mostani előválasztást, hogy egy nyilvánvalóan jó kommunikációs képességekkel rendelkező személyt illesztett a rendszerbe, aki Kálmán Olga, de elmondta, hogy a három jelölt közül mégis Karácsony Gergelyt tartja a legfelkészültebbnek.

HírTV