2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Civil kör

Civil kör: Csatába kell szállnunk a nézeteink megvédéséért

Orbán Viktor esszéje utat mutat a jobboldalnak 2022-ig, immár a Színház- és Filmművészeti Egyetemen falain is áthatol a legújabb befolyásolási kísérlet, a V4 egységesen tiltakozik az új migrációs csomag ellen és Olaszországban helyhatósági választásokat tartottak. A HírTV Civil kör című műsorában Lánczi Tamás, politológus, Németh Alajos Lojzi, rockzenész és Vágvölgyi Gergely, újságíró voltak a vendégek.

  • Civil kör: Csatába kell szállnunk a nézeteink megvédéséért

Nekem hiányzott most is a tusnádfürdői beszéd. Leírva is szépek nagyon a gondolatok, ahogy folyamatosan egyfolytában elmondja az évértékelőjét, a politikai nézeteit. (…) Ez a két kibékíthetetlen tábor (liberálisok és kereszténydemokraták) ebben az életben biztosan kibékíthetetlen marad. A harcot meg kell vívni, mert ők biztosan nem fognak átállni hozzánk soha

- fogalmazott Németh Alajos, rockzenész.

„Harcolnunk kell magunkért és ezt hajlamosak vagyunk elfelejteni. A baloldal vagy liberális oldal azt a szellemi hegemóniát, amit Európában és a tengerentúlon kialakított nem szép szóval és nem a meggyőzés erejével, hanem erővel hozta létre. (…) Ha a jobboldal teret akar nyerni, akkor kő keményen ki kell állnunk magunkért, mert az ellenzék a pozíciót kő kemény eszközökkel szerezte. Nekünk más eszköz nem marad minthogy vehemensen képviseljük a saját álláspontunkat”

- vélekedett Lánczi Tamás, politológus.

„Ez a dolgozat messze túlmutat azon, mint amit mondjuk a liberalizmus a kereszténydemokrácia számára mozgástérként kijelöl. (…) Közép-Európa néhány államában a kereszténydemokraták kiállnak, azt mondják, hogy eddig és ne tovább. Határozottan lépünk fel az értékeink védelmében, és felfogjuk azokat az ütéseket, amiket nekünk szánnak. (…) Van saját narratívánk, van saját hitünk, amire büszkék vagyunk, amit megvédünk és ez hatalmas nagy felelőssége a keresztény értelmiségnek, hogy beálljon ebbe a csatába”

- fogalmazott a Vasárnap.hu főszerkesztője, Vágvölgyi Gergely.

Teljes adás:

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!