2020. július 10.,
péntek, Amália napja

Civil kör: Botrányos kampányhajrá

Hír TV

2019. október 12., szombat 21:50

Szexbotrány, drogok, korrupció és lopás. Miközben itthon sosem látott mélységbe és célegyenesbe fordult a választási kampány, Európa-szerte újabb terrorcselekmények történtek, és ismét találkozott egymással Orbán Viktor és Emmanuel Macron. Ezek lesznek a Civil kör mai témái és vendégei pedig Ferencz Orsolya űrkutató, Kondor Katalin újságíró, Simon János politológus és Németh Alajos zeneszerző.

Borzasztó volt ez a kampány – kezdte mondandóját Ferencz Orsolya űrkutató, aki hozzáfűzte attól tart, hogy ez csak a nyitánya volt a jövőbeli kampányoknak. Az Egyesült Államokban ez a stílus már megszokott. Jó lett volna, ha Magyarország nem süllyed le erre a szintre. Hasonlóan látja Kondor Katalin is az elmúlt hetek történéseit.

Az álhírek sokkal nagyobb szerepet kaptak az idei önkormányzati választási kampányban, viszont sokkal kevesebb szó esett a programokról az eddigi kampányokhoz képest - értékelte az elmúlt időszakot Simon János politológus Civil Kör című műsorunkban. A politológus szerint a kampány hangneme rámutatott a baloldal válságára. 

A témában utolsóként Német Alajos foglalt állást: „Azon gondolkozom, hogy Ti ennyire meglepődtetek ezen az egészen. Tisza Istvánig menjünk vissza, hogy megértsük ezt a stílust. Tisza Istvánt egyszerűen kivégezték. Bement hozzá egy bagázs és egy felszólításra a miniszterelnököt lelőtték, mint egy kutyát.

Állást foglalnak a kispesti botrány és a Borkai ügyben is.

Európa-szerte újabb terrorcselekmények, és ismét Orbán-Macron találkozó - ezekkel a témákkal folytatódott a Civil kör második része.

A teljes adás:

Hír TV