2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Rózsa Miklós a filmzenekirály 03:00

Civil kör

Civil kör: Az ellenzék, mint aktivisták gyűjteménye

Isztambuli egyezmény, avagy a liberálisok és genderisták trójai falója, és Magyarország, ami már nem demokrácia, hanem hibrid rezsim, legalábbis a Freedom House friss jelentése szerit. Két téma, amely nem csupán a Civil Kör vendégeit foglalkoztatja.

  • Civil kör: Az ellenzék, mint aktivisták gyűjteménye

A stúdióban Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, az online térben pedig Megadja Gábor eszmetörténész, Szakács Árpád újságíró és Trombitás Kristóf publicista voltak.

Múlt hétvégén az ellenzék nélkül emlékezett a 30 évvel ezelőtti rendszerváltásra az Országgyűlés. A távolmaradásra Kósa Lajos, a Fidesz parlamenti képviselője úgy reagált, hogy „az ellenzéknek a magyar szabadsággal kapcsolatban nincs mondanivalója.” Gyurcsány Ferencnek mégis volt.

„Ha ezt ’88-ban mondja el Gyurcsány Ferenc, akkor egy bátor beszédnek tűnik. Így egy üres, gyáva lózung. Azt is elmondhatom, hogy gyakorlatilag ugyanezt elmondta valaki, és az Orbán Viktor volt a Hősök terén. Most utólag egy valódi és minden kritika ellenére teljesen jól működő demokráciában ez már csak üres politikai kiszólások gyűjteménye”

- fogalmazott Gyurcsány Ferenc beszédével kapcsolatban Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász. Hozzátette a magyar ellenzék azért maradt távol, mivel az aktivizmus megjelent az ellenzéki oldalon. Így már nem képviselőként, hanem aktivistaként viselkednek az ellenzéki politikusok.

„Én most egyetértek Gyurcsány Ferenccel. Szerintem is bolsevikok állnak szemben a nemzettel. Ahogy utána leírta magukat, az szerintem kiváló leírása az ő általuk képviselt politikai erőknek”

- mondta Megadja Gábor eszmetörténész.

„Meg is sértődtem volna, ha Gyurcsány Ferenc ezen a megemlékezésen jelen van. Mert egy ilyen posztkommunista egykori elvtársnak semmi keresni valója nincs egy olyan megemlékezésen, amikor a szabad Magyarországról emlékezünk meg. Amikor azokat a szavakat mondta Gyurcsány Ferenc, amit a műsorban is idéztünk… Tudjuk, hogy igazán erős és komoly pofabőre van a volt miniszterelnöknek, de azért itt egy kicsit ő is megakadhatott volna. Tehát amikor Gyurcsány Ferenc kezdi bolsevistázni a politikai ellenfeleit, az valami elképesztő pofátlanságról tesz tanúbizonyságot”

- jelentette ki Trombitás Kristóf publicista.

„Gyurcsány Ferenc beszéde remekül adja magát ahhoz a mondáshoz, hogy mindenki magából indul ki. Ezen egy kicsit ugyanakkor túlmutat, mert van egy másik mondás is, hogy a kommunisták mindig azzal szokták vádolni a másikat, amit ő maguk követnek el”

- mondta Szakács Árpád újságíró.

Teljes adás:

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!