2019. október 14.,
hétfő, Helén napja

Civil kör: Az ellenzék kreált magának egy vidám színpadot, melyen tragikomédiát játszik

Hír TV

2019. június 15., szombat 21:50

Kreáltak maguknak egy vidám színpadot, amelyen tragikomédiát játszanak - így kommentálta az ellenzéki előválasztást Simon János politológus a Hír TV Civil kör című műsorában. Trombitás Kristóf publicista az MSZP vesszőfutásáról beszélt annak kapcsán, hogy az MSZP Karácsony Gergely támogatásával azt is bebizonyította, hogy saját soraiból nem tud jelöltet állítani. Németh Alajos rockzenész szerint az ellenzék az előválasztással saját sikertelenségéről szeretné elterelni a figyelmet.

Trombitás Kristóf elmondta: Karácsony Gergely a magyar politikai palettán azok közé tartozik, akik a közelmúltban mindenkit elárultak, akit lehetett. Neki és Jávor Benedeknek az volt a feladata, hogy az LMP-t szétverjék. Úgy tűnik, ezt utólag sikerült is elérni. Azóta ahol lehetett, valamit szeretett volna elérni Karácsony, de soha semmit nem sikerült.

Viszont most először szembesült azzal, hogy ha Gyurcsány Ferenccel összefog, akkor az első lehetőségnél hátba lesz szúrva

- fogalmazott. Hozzátette: Zugló polgármestere tényleg meg volt győződve arról, hogy az előválasztás első fordulóját megnyerve kikövezett út vezet addig, hogy megmérkőzzön Tarlós Istvánnal. Erre Gyurcsány Ferenc az első adandó alkalommal bedobta Kálmán Olgát a képbe.

Németh Alajos szerint nem lenne miről beszélni, ha az ellenzék nem csinálta volna meg az előválasztást. Most mindenki azon gondolkodik, ki lenne alkalmas vagy alkalmatlan.

Egyikük sem. Ez az előválasztás arról szól, hogy húzzák az időt és mindenki próbál valamennyi sikert kierőszakolni a bukott európai parlamenti választások után

- jelentette ki.

Simon János kiemelte: kreáltak maguknak egy vidám színpadot, ahol néha tragikomédiát játszanak.

Ez a történet is erről szól. Jóízűeket mosolygunk rajta és még néhány ember beszállhat, de nincs igazán tétje a dolognak

- fogalmazott.

Trombitás Kristóf hozzátette: az MSZP vesszőfutását az mutatja legjobban, hogy milyen minőségi hiány van náluk, hogy évek óta Karácsony Gergelyben látják az egyetlen olyan embert, aki mögé föl tudnak sorakozni.

A saját soraikból még egy Karácsony Gergely szintjén lévő ember sincs, akire azt mondhatnák, ő reprezentálja az MSZP-t

- hangsúlyozta.

Hír TV