2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Civil kör

Civil kör: A parazita felismerte a gazdatest haldoklását

Lesz-e miniszterelnök-jelölt Karácsony Gergelyből? Egyebek között ezt a kérdést járta körbe a Civil körben Ferencz Orsolya űrkutató, Simon János politológus, Kötter Tamás jogász, író és Németh Alajos rockzenész Szabó Anett műsorvezetése mentén.

  • Civil kör: A parazita felismerte a gazdatest haldoklását

Ha a választók azt akarják, hogy Karácsony Gergely főpolgármester legyen, ott marad, ha miniszterelnök-jelöltnek akarják, akkor ott lesz a jelöltek között, de egy biztos, ezt előválasztásnak kell eldöntenie – jelentette ki Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke az ATV-ben. A kijelentéssel kapcsolatban Simon János politológus a Magyar Nemzetnek azt mondta, két év még hosszú idő, a népszerűségi listák is változhatnak. Civil kör című műsorunkban a politológus kifejtette, a 2022-es országgyűlési választáson nem a posztra való alkalmasság fog dönteni, hanem a pártok közötti erőviszonyok és ezzel kapcsolatban még hallani fogjuk a Momentum és a DK véleményét is.

Emlékeztetett,

annak idején a szocialisták kívülről hoztak maguknak egy Medgyessy Pétert, használták, ameddig használták és abban a pillanatban, amikor túlnőtték, leváltozzák és távoznia kellett, itt is könnyen elképzelhető, hogy kívülről hoznak jelöltet.

Ferencz Orsolya szerint túl nagy jelentőséget nem kell annak tulajdonítani, hogy Karácsony Gergely tagadja, vagy megerősíti azt, hogy milyen szerepre törne két év múlva, hiszen több olyan ellenzéki politikus is van, aki korábban nem ismerte el, hogy milyen ambíciói lennének, majd mégis elindult a megmérettetésen. Példaként hozta fel a DK-s Niedermüller Pétert és Kálmán Olgát.

Ezek a játszadozások a baloldalon egyre fokozottabban elő fognak kerülni (…) ezer ötlet lehet még, hogy ki mindenki tör majd a babérokra, nem tudjuk, kit fognak jelölni, de sokkal inkább nem az egyéni alkalmasság, hanem a pártok közötti, háttérben zajló megegyezések, vagy kompromisszumok

– tette hozzá.

Németh Alajos rockzenész úgy fogalmazott, jelenleg egy olyan jelentéktelen dologról van szó, ami „holnap” már sokkal jelentősebb lesz. Kiemelte, a főpolgármestert már többször kérdezték arról van-e miniszterelnöki ambíciója és azt határozottan elutasította, ugyanakkor – meglátása szerint – Karácsonynak örülnie kellene, hogy megszerezte a főpolgármesteri széket, bár azzal nagy fejfájást okozott a budapestieknek.

Kötter Tamás szerint egy nagy politikai játszmát láthatunk. Az író úgy látja, ahhoz, hogy Karácsony Gergely a jövőben bennmaradjon a politika élvonalába - legalább előválasztás szintjén - miniszterelnök-jelöltnek kell lennie, tehát – tette hozzá – meg kell, hogy zsarolja a politikai szövetségeseit is. Felidézte, egy korábbi Civil körben már elmondta, Karácsony Gergely egy parazita politikus, a Párbeszéd pedig egy mérhetetlen parazita párt, ami szipolyozza az MSZP-t.

Úgy látni, a gazdatest nincs jó állapotban, gyengélkedik és most kell megragadni az alkalmat, ez az utolsó sansza a gazdatestnek és Karácsonynak, a parazitának is, hiszen együtt pusztulnak. Egy olyan zsarolási pozícióba kell lavírozniuk magukat, hogy részben az MSZP vezető politikusai, illetve a Párbeszéd 2-3 arca valamilyen pozíciót ki tudjon magánbak harcolni. Ez állhat Szabó Tímea elszólása mögött, tehát már valószínűleg összerándult a Momentumnak és a DK-nak is a gyomra és gondolkozik azon, hogy mit ajánljon

– fogalmazott Kötter Tamás.

További témáink:

  • Állami vagy fővárosi feladat-e a turizmus megsegítése?
  • Miféle társadalmi kísérlet zajlik hetek óta a Színművészetin?
  • Benne van-e az MSZP történelmi mélyrepülésében Gyurcsány Ferenc 14 évvel ezelőtt nyilvánosságra került hírhedt őszödi beszéde?
  • Véget vet-e az ideológiai hidegháborúnak az Európai Bizottság?

Teljes adás:

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!