2023. 12. 09. Szombat Natália napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Zsuzsi asztala 11:00

Civil kör

Civil kör: A magyar ellenzék egy nagyon rossz Hungarikum

Elképesztő az a demagógia, amit az ellenzék különböző pártjai az elmúlt hetekben, hónapokban megmutattak magukból – hangzott el Civil kör című műsorunkban egyebek között arra reagálva, hogy Gyurcsány Ferenc pártja, a DK új jelmondatot tűzött zászlajára, miszerint „Orbán Viktor egymillió új munkahelyet ígért, most több százezer szűnik meg”. Ezúttal Ferencz Orsolya űrkutató, Fricz Tamás politológus, Kovács István jogász és Vágvölgyi Gergely újságíró elemezte a hét legfontosabb eseményeit Szabó Anett műsorvezetése mellett.

  • Civil kör: A magyar ellenzék egy nagyon rossz Hungarikum

Az ellenzék nemcsak, hogy ötlettelenül, acsarkodva támad a mostani járványügyi helyzetben, hanem ész nélkül, válogatás nélkül mindenbe beleköt Ferencz Orsolya űrkutató szerint. A miniszteri biztos példaként hozta fel, hogy az ellenzéki még márciusban azt hangoztatta, áprilisra elfogynak a lélegeztetőgépek, ezzel szemben egyre nő a számuk, ilyenkor pedig – tette hozzá – „az az új mantra, hogy túl sok a lélegeztetőgép, tehát egy teljesen logikátlan és elvtelen támadássorozatot indítottak.

Gyurcsány Ferenc pedig nem adhat mást, csak mi a lényege. Miután saját bevallása szerint is tökéletesen tönkretette Magyarországot, már 2006-ban, ehhez képest most úgy állítja be magát, apellálva arra, hogy a magyar választópolgárok memóriája nem őrzött meg mindent a múltbeli tevékenységéből, mintha bármi fogalma lenne a válságkezelésről

– hívta fel rá a figyelmet Ferencz Orsolya.

Szabó Anett felvetésére, hogy az ellenzéknek a politizálás másról sem szól csak a „rettegésről”, Kovács István jogász emlékeztetett, többször is szó esett már arról, mintha „az ellenzék a járványnak szurkolna”. Közlése szerint azt látni, az ellenzéki politikusok abban érdekeltek, hogy a kormány ne legyen sikeres a válságkezelésben és mindent ennek rendelnek alá.

Leszögezte, azok az eredmények, amelyeket az ellenzék nagyon élesen kritizált nagyon is eredményre vezettek. Úgy fogalmazott,

biztatónak lehet nevezni azt, hogy Gyurcsány Ferenc és csatlósai támadják az intézkedéseket, hisz az egy jó jele annak, hogy a kormány jó irányba megy.

Az ellenzék és sajtója folyamatosan náciveszélyt emleget, sőt a jobboldalt vádolja dehumanizációval – vetette közbe Szabó Anett. Erre reagálva Fricz Tamás politológus arra mutatott rá, a világban azt látni, hogy az ellenzéki pártok gyakorlatilag a kormány mellé állnak ebben a járványügyi helyzetben, ezzel szemben nálunk a magyar ellenzék egy nagyon rossz Hungarikum, amelyik a minél rosszabb, annál jobb politikáját folytatják.

Ez tulajdonképpen egy keselyű mentalitás, mert ez megzavarja az emberek tájékozódását. Abból indulnak ki, hogy ezt a helyzetet kormánybuktatásra akarnák felhasználni

– jelentette ki a politológus utalva a DK-s Gréczy Zsolt erre irányuló szavaira.

Mintha egy permanens verbális háborút folytatna a magyarországi ellenzék és nem felsorakozik a kormány mellé ebben a háborúban, hanem támadja azt

– erről már Vágvölgyi Gergely beszélt. Az újságíró szerint az ellenzék feladata nyilvánvalóan a kritika, de azt látni, hogy egyetlen parlamenti ülés sem telik el úgy, hogy ne legyen valamilyen hisztérikus és cinikus kirohanás az ellenzéki padsorokból.

Teljes adás: 

HírTV

 

További epizódok

Civil kör: Mindent támadnak, ami a normalitást képviseli!

Civil kör: Mindent támadnak, ami a normalitást képviseli!

Mi lehet az igazi oka annak, hogy a nyugat-európai elit folyamatosan támadja Magyarországot a pedofilellenes-törvénycsomag miatt? Ezzel is foglalkozott az e heti Civil kör! 2021. július 03.
Civil kör: Felnőtt a magyar futball egy teljesen új mércéhez!

Civil kör: Felnőtt a magyar futball egy teljesen új mércéhez!

Trombitás Kristóf vendégei az e heti Civil körben Kondor Katalin újságíró, Kovács István az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója, Földi László titkosszolgálati szakértő és Vágvölgyi Gergely a vasarnap.hu főszerkesztője voltak. 2021. június 26.
Civil kör: Mi kaptuk a legmegátalkodottabb baloldalt

Civil kör: Mi kaptuk a legmegátalkodottabb baloldalt

A Civil kör vendégei Őry Mariann, újságíró, ifj. Lomniczi Zoltán, alkotmányjogász, Németh Alajos, Lojzi, rockzenész és Kötter Tamás, író, ügyvéd voltak. 2021. június 19.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!