2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Civil kör

Civil kör: A magyar baloldal radikalizálódik

"Zárják be", "zárják be, de ne úgy", "legyen online oktatás", "ne legyen, mert nincs előkészítve", "sok a lélegeztetőgép", "nincs aki kezelje" - és még azt mondják, nem léphetünk kétszer ugyanabba a folyóba. De ja vu, tavasszal az ellenzék és sajtója ugyanezekkel a szakmai érvekkel mutatta be alkalmasságát a kormányzásra. Aztán: "igen erős mondatok": "az apa férfi, az anya nő" - megütközést keltett mindez a liberális oldalon. Minden tanköztársaság véget ér egyszer, de illegalitásba bújva folytatják a színművészetis ellenállók. Joe Biden pedig az autokrata, korrupt és illiberális rezsimek ellen akar harcolni. Vajon olyanokkal is, ahol választási csalástól sem rettennek vissza? Ezek voltak a Civil kör témái. A műsor vendégei, Ferencz Orsolya űrkutató mellett Vágvölgyi Gergely a Vasárnap.hu főszerkesztője és Kötter Tamás jogász, író voltak.

  • Civil kör: A magyar baloldal radikalizálódik

Vágvölgyi Gergely, a Vasárnap.hu főszerkesztője elsőként reagált a műsorvezető kérdésére és emlékeztetett mindenkit Schiffer András tavaszi megnyilvánulására, melynek az lett a következménye, hogy szembement vele az ellenzék.

Emellett azt se felejtsük el, hogy az ellenzéki szavazatok mögött ott volt az a Janus – arcú viselkedés, ami látszólag igent mond, közben ott csapja  a nemzetet, ahol tudja.

- tette hozzá.

A mantra mindig ugyanaz - az Orbán kormány folyamatosan sárba tapossa a jogelveket és egy diktatúrát akar kiépíteni

– mondta Ferencz Orsolya űrkutató.

Nincs programja az ellenzéknek

– mondta Kötter Tamás. A jogász, író hozzátette most egy különleges szituációban vagyunk. Kicsit az egyetértés irányába kellene eltolniuk a politikai biciklijüket, de erre ők képtelenek. 

Ferencz Orsolya szerint mind a magyar baloldal, mind globálisan az eszmetársaik egyértelműen radikalizálódnak. Rendkívül frusztrálja őket a kormány sikeres politikája.

Olyanok, mint a partizánok a háborúban – nem viselnek egyenruhát!

– tette hozzá Kötter Tamás.

A folytatásban az Alaptörvényről is kifejtették véleményüket a vendégek. 

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Üti-veri egymást a DK és a Kutyapárt a Hegyvidéken

Üti-veri egymást a DK és a Kutyapárt a Hegyvidéken

Annak ellenére, hogy a Kutyapárt megnyerte az előválasztást a Hegyvidéken, Gyurcsányék ráindítják a jelöltjüket. A Kutyapárt szerint a DK, a DK szerint a pedig Kutyapárt az akadálya annak, hogy legyőzzék a Fideszt a XII. kerületben.
Verstappen nyerte a sprintfutamot

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A negyedik helyről rajtoló Max Verstappen, a Red Bull címvédő és háromszoros világbajnok versenyzője nyerte a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati sprintfutamát.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!