2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Civil kör

Civil kör: A baloldalon a közfeladat ellátásának természetes módja, hogy lopnak

A baloldalon a közfeladat ellátásának természetes módja, hogy lopnak - jelentette ki Demeter Szilárd író, filozófus a Hír TV Civil kör című műsorában a nyilvánosságra került kispesti önkormányzati képviselők hangfelvétele kapcsán. Ferencz Orsolya, űrkutató hozzátette: ez az eset is rávilágít, hogy az ellenzék hatalmi ambícióit nem a közszolgálat, hanem a koncon való marakodás motiválja.

  • Civil kör: A baloldalon a közfeladat ellátásának természetes módja, hogy lopnak

Sokan feszegetik, feszegetjük, hogy ki és miért készítette ezt a felvételt, ha kicsit tágabb perspektívából nézünk rá és visszanézünk a történelembe, akkor mi lehetett itt a fő motiváció és hozzátenném azért azt is, hogy teljesen világos, hogy a baloldali ellenzék már belülről bomlasztja magát, nem jelentheti ez azt is, hogy gyakorlatilag már a saját bázisukban sem bíznak? Tehát már ilyen minden mindegy alapon, bárki is szivárogtatta ezt ki. – reflektált az eseményekre Szabó Anett műsorvezető.

Kimondtad a kulcsszót, az a bizalom, de hadd kezdjem egy vallomással, kifejezetten örültem amikor tegnap este megláttam ezt a hírt, annak örültem, hogy ez a bagázs 2010 óta nem jut kormány közelbe, most képzeljük el ezt országos méretben. Náluk ez a gyakorlat, a közfeladat ellátásnak természetes módja, hogy lopnak, korruptak. Ez nagyon pozitív hír, hogy 2010 óta a magyar választók nem engedik őket ezt országos szinten ezt megcselekedni. Az, hogy lokális szinten, tehát az önkormányzatokban még vannak pozícióik, ez minden egyébnek köszönhető, az önkormányzati választások kicsit másképp működnek, mint az országos választások. Visszatérve arra, hogy kinek az érdeke a szivárogtatás, ma egy balliberális politikus minimum nyolc okosórával meg három diktafonnal jár a barátaival, üzletfeleivel vagy elvtársaival tárgyalni, azt látjuk Hadházy elvtárstól, hogy mindenki mindent felvesz és ez azért van mert nem bíznak egymásban. Folyamatosan készítik azokat a felvételeket, amelyek abban a pillanatban, hogy ők kiszorulnak ebből az érdekkörből és ez nagyon fontos, hogy nem értékalapú közösségről beszélünk, hanem egy érdekek által összetartott közösségről, tehát, ahogy az adott illető kifele szorul úgy előkerülnek ezek a felvételek. Én minden ilyen szivárogtatáskor azt szoktam megnézni, hogy ki az, aki nem jut a következő ciklusban konchoz, illetve ki az, akinek többet lehet ígérni, ez a másik nagy sérülékeny pontja ennek az érdekközösségnek, mindig lehet többet fizetni annál, ami ő keres. Megvan az ára és ezt az árat be kell lőni, erről szól ez a történet

-          mondta Demeter Szilárd, író, filozófus.

Egy kulcsszót mondtál egyébként most, azt, hogy konc, mert ez az egész eldurvult kampány amit most látunk az nagyjából arról szól, hogy egy végső kétségbeesésben félrehúzzák a függönyt és most mögé tudtunk látni, hogy miért is ez az egymás sarkára taposó, gátlástalan igyekezet, ahogy ők most megpróbálnak pozíciókat fogni, ugye már a nagy politikai comeing out megvolt, hogy ők hídfőállásokat akarnak kialakítani a kormány ellen a nagy politikai szempontból. Lokálisan pedig azt látjuk, hogy minden áron pénzhez akarnak jutni, ami egyébként a választópolgárok életének a jobbítására volna eredetileg szánva és ők egész másra akarják ezt használni

-          jegyezte meg Ferencz Orsolya, űrkutató.

A műsor második felében szó lesz arról, hogy politikai lincselésnek tartja a Fidesz Trócsányi László biztosi kinevezésének elgáncsolását és a jogállamiságból is leckét kaptunk a finnektől.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!