2021. június 12.,
szombat, Villő napja

Civil kör: A baloldalon a közfeladat ellátásának természetes módja, hogy lopnak

Hír TV

2019. október 5., szombat 22:00

A baloldalon a közfeladat ellátásának természetes módja, hogy lopnak - jelentette ki Demeter Szilárd író, filozófus a Hír TV Civil kör című műsorában a nyilvánosságra került kispesti önkormányzati képviselők hangfelvétele kapcsán. Ferencz Orsolya, űrkutató hozzátette: ez az eset is rávilágít, hogy az ellenzék hatalmi ambícióit nem a közszolgálat, hanem a koncon való marakodás motiválja.

Sokan feszegetik, feszegetjük, hogy ki és miért készítette ezt a felvételt, ha kicsit tágabb perspektívából nézünk rá és visszanézünk a történelembe, akkor mi lehetett itt a fő motiváció és hozzátenném azért azt is, hogy teljesen világos, hogy a baloldali ellenzék már belülről bomlasztja magát, nem jelentheti ez azt is, hogy gyakorlatilag már a saját bázisukban sem bíznak? Tehát már ilyen minden mindegy alapon, bárki is szivárogtatta ezt ki. – reflektált az eseményekre Szabó Anett műsorvezető.

Kimondtad a kulcsszót, az a bizalom, de hadd kezdjem egy vallomással, kifejezetten örültem amikor tegnap este megláttam ezt a hírt, annak örültem, hogy ez a bagázs 2010 óta nem jut kormány közelbe, most képzeljük el ezt országos méretben. Náluk ez a gyakorlat, a közfeladat ellátásnak természetes módja, hogy lopnak, korruptak. Ez nagyon pozitív hír, hogy 2010 óta a magyar választók nem engedik őket ezt országos szinten ezt megcselekedni. Az, hogy lokális szinten, tehát az önkormányzatokban még vannak pozícióik, ez minden egyébnek köszönhető, az önkormányzati választások kicsit másképp működnek, mint az országos választások. Visszatérve arra, hogy kinek az érdeke a szivárogtatás, ma egy balliberális politikus minimum nyolc okosórával meg három diktafonnal jár a barátaival, üzletfeleivel vagy elvtársaival tárgyalni, azt látjuk Hadházy elvtárstól, hogy mindenki mindent felvesz és ez azért van mert nem bíznak egymásban. Folyamatosan készítik azokat a felvételeket, amelyek abban a pillanatban, hogy ők kiszorulnak ebből az érdekkörből és ez nagyon fontos, hogy nem értékalapú közösségről beszélünk, hanem egy érdekek által összetartott közösségről, tehát, ahogy az adott illető kifele szorul úgy előkerülnek ezek a felvételek. Én minden ilyen szivárogtatáskor azt szoktam megnézni, hogy ki az, aki nem jut a következő ciklusban konchoz, illetve ki az, akinek többet lehet ígérni, ez a másik nagy sérülékeny pontja ennek az érdekközösségnek, mindig lehet többet fizetni annál, ami ő keres. Megvan az ára és ezt az árat be kell lőni, erről szól ez a történet

-          mondta Demeter Szilárd, író, filozófus.

Egy kulcsszót mondtál egyébként most, azt, hogy konc, mert ez az egész eldurvult kampány amit most látunk az nagyjából arról szól, hogy egy végső kétségbeesésben félrehúzzák a függönyt és most mögé tudtunk látni, hogy miért is ez az egymás sarkára taposó, gátlástalan igyekezet, ahogy ők most megpróbálnak pozíciókat fogni, ugye már a nagy politikai comeing out megvolt, hogy ők hídfőállásokat akarnak kialakítani a kormány ellen a nagy politikai szempontból. Lokálisan pedig azt látjuk, hogy minden áron pénzhez akarnak jutni, ami egyébként a választópolgárok életének a jobbítására volna eredetileg szánva és ők egész másra akarják ezt használni

-          jegyezte meg Ferencz Orsolya, űrkutató.

A műsor második felében szó lesz arról, hogy politikai lincselésnek tartja a Fidesz Trócsányi László biztosi kinevezésének elgáncsolását és a jogállamiságból is leckét kaptunk a finnektől.

Hír TV