2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Civil kör

Civil kör: A balliberális ellenzék szerint túl nemzeti a Nemzeti Alaptanterv

Miközben Niedermüller Péter kijelentése már-már feledésbe merül, jön Jávor Benedek és alakításával ismét megkérdőjelezi a baloldal mentális állapotát. Korózs Lajos új számot tesz fel a proletárdiktatúra hangját idéző recsegő lemezjátszón, majd, hogy teljes legyen a kép, újra alakul a Munkásőrség. Míg Jakab Péter hasonlatát értelmezzük tortáról és mazsoláról, megjelenik és liberális össztűz alá kerül a NAT.

  • Civil kör: A balliberális ellenzék szerint túl nemzeti a Nemzeti Alaptanterv

Kondor Katalin újságíró, ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, Vágvölgyi Gergely politológus, publicista és Szakács Árpád újságíró voltak Civil kör című műsorunk vendégei, akik többek között ezekről a témákról beszélgettek.

Nemzetinek nem nevezhető, viszont rideg, gyerekellenes és a politika szolgálólányává teszi az irodalmat. Szakmai és ellenzéki össztűz alatt a frissen bemutatott Nemzeti Alaptanterv. Legalábbis így látja az ellenzék.

„Muszáj kiállnunk ebben a témában, mert egy olyan hihetetlen támadás zúdul most – érdemtelenül – az új Nemzeti Alaptantervre, ami tipikus példája annak, hogyan kell mindent megtorpedózni liberális oldalról, ami egy picit is közel áll mondjuk a patriotizmus eszményéhez.”

- jegyezte meg rögtön a műsor elején Vágvölgyi Gergely politológus, publicista.

Ezt követően a Szakács Árpád újságíró által hozott írás másolatait tanulmányozva a következőkre jutottak a műsor vendégei:

„Civil szemmel, erről az egész dologról, tehát magáról a NAT-ról is, szerintem annyit lát mindenki, hogy teljesen mindegy, hogy éppen abban az időszakban a politikai életben mi a fontos, legyen az NAT, legyen választás, legyen a kultúrával kapcsolatos, a színházakkal kapcsolatos dolog, felsorolhatnánk mindet. Csak tagadás van és csak ellenkezés.”

- hívta fel a figyelmet Kondor Katalin újságíró.

Még mindig oktatás, de egészen más szemszögből. Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt nyomozás indult a nagykátai diák ellen, aki fenyegette és megalázta a tanárát. Közben Kondor Katalin, ifj. Lomnici Zoltán, Vágvölgyi Gergely és Szakács Árpád azt a felvételt is megtekintették, ami bejárta az internetet.

A műsor második felében Jávor Benedek bejegyzése következett elsőként. A Párbeszéd brüsszeli helytartójának Twitter-bejegyzése kavarta fel az ellenzéki állóvizet Novák Katalin és Silvio Berlusconi találkozója kapcsán:

„Imádkozom, hogy ne legyen kavarodás a meghívókban, és nehogy véletlenül egy unga-bunga parti közepén találja magát a keresztény családi értékekről szóló beszélgetés helyett.”

Jávor Benedek ízléstelen megjegyzéséről, a Munkásőrségről és Jakab Péterről is beszélgettek a műsor vendégei a Hír TV Civil kör című műsorában:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!