2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

Célpont

Célpontban az antifa + videó

Fogvatartott társuk és az antifasiszták ellehetetlenítése miatt szólaltak fel szélsőbalos tüntetők Budapesten.

  • Célpontban az antifa + videó

Rendőrök biztosították a helyszínt egy hete mialatt többen a második világháború budapesti ostromára, pontosabban a budai várból történő kitörésre emlékeztek. Nem véletlenül volt fokozott figyelem. Tavaly az esemény után brutális támadások történtek. Abban az időszakban nyolc áldozatot válogatott kegyetlenséggel támadtak meg. Csak a szerencsén múlt, hogy haláleset nem történt.

Kiderült, a brutális támadás elkövetői az idén is ellentüntetést szervező antifa csoportok tagjai voltak. Sőt, demonstráció volt Ilaria Salis, az egyik vérest támadást elkövető olasz nő mellett is. 

Ma az antifa mozgalmak rendszerint úgy jelennek meg, hogy egyesületet alapítanak, de olyan is van, hogy jogi bejegyzés nélkül működnek. Az erőszak azonban előbb-vagy utóbb, de mindig megjelenik. A jelenség pedig jó ideje Magyarországra is begyűrűzött.

A támadásokat rendszerint hosszas tervezés előzi meg. Jellemző, hogy rövid ideig, körülbelül fél percig tartanak az akciók, ezalatt igyekeznek a legnagyobb pusztítást, a legbrutálisabban a legnagyobb sérülést elérni. És ami még fontos, mindig jelentős túlerőben támadnak az egyébként sem erre készülő gyanútlan áldozatra. A budapesti támadáskor is ezt a szabályt követték.

Teljes riport: 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!