2022. 12. 07. Szerda Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Célpont

Célpont: Újra van magyar haderő

  • Célpont: Újra van magyar haderő

Számíthatnak a Magyar Honvédségre, mindenhol földön, vízen, levegőben

A Magyar Honvédség fénye bár méltatlanul megkopott a rendszerváltást követően és nyugodtan kijelenthetjük, hogy a szocialista kormányok idején mélypontra került, az elmúlt 12 év munkájának köszönhetően most úgy tűnik hazánk nagyobb biztonságban lehet mint korábban bármikor. Sokan kételkednek abban, hogy a honvédelemre költött milliárdok jó helyre mennek, de az orosz-ukrán háborús konfliktus még számukra is rávilágított, hogy bizony a veszélyek közelebb vannak, mint gondolnánk.

Simicskó István korábbi honvédelmi miniszter arról beszélt a Célpontnak, hogy a haderőfejlesztés területén komoly adósságokat kellett a magyar kormánynak törlesztenie, amik a gazdasági sikereknek köszönhetően az elmúlt években már kezdetüket vették.

Lőrincz Gábor dandártábornok szerint teljes szemléletváltás történt a 2010-es évek óta a Honvédelem területén, amire az országnak a védekezőképességhez nagy szüksége volt.

Összeomló baloldali önkormányzatok

Félidőben jár az önkormányzati 2019-24-es önkormányzati ciklus. Még 19-ben gondolták azt a baloldali pártok, hogy az összefogásban megtalálták a receptet a fidesz legyőzésére és bár áttörő sikert nem tudtak elérni, de jó néhány olyan helyen félre tudták vezetni a választókat, ahol korábban jobboldali vezetése volt a településeknek. 2 és fél év elteltével sok helyen már bánják, hogy hittek a nagy baloldali összefogás receptjének és vannak olyan városok, ahol egyszerűen a összeomlott minden, amit a 6 párti koalíció ígért a választóknak. A legújabb áldozat Pécs városa, ahol az önkormányzatban felmentették a DK-s alpolgármestert és a 4 tagú Momentum frakció is darabjaira hullot, miután a helyi szervezet korábbi alelnöke konkrétan választási csalással vádolta meg Nemes Balázs elnököt, de erről kicsit később.

A Pécsi összefogás falai már jó ideje omladoznak. Még tavaly december 7-én jelentette be kilépését a demokratikus koalícióból Bognár Szilvia korábbi alpolgármester, mert több ügyben nem értett egyet Péterffy Attila polgármesterrel, sem DK-s párttársaival. Bognár eredetileg még a Mindenki Pécsért Egyesület támogatásával jutott be az önkormányzatba, de a helyi DK, akkor meggyőzte, hogy csatlakozzon hozzájuk.

Teljes műsor:

További epizódok

Célpont: Egyre több önkormányzatban hullik darabjaira a baloldali összefogás

Célpont: Egyre több önkormányzatban hullik darabjaira a baloldali összefogás

Egyre több önkormányzatban hullik darabjaira a baloldali összefogás. Az emberek érdekképviselete helyett nem maradt más, csak a belső viszály. 2022. november 20.
Célpont: Gyurcsány bedarálja a náluk gyengébb baloldali pártokat?

Célpont: Gyurcsány bedarálja a náluk gyengébb baloldali pártokat?

Gyurcsány Ferenc eddig tartotta a kedves, alkudozó, engedékeny arcát a többi baloldali párt felé a tárgyalóasztaloknál, ugyanakkor a DK elnöke pár hete a Partizánnak adott interjúban egyértelművé tette, most, hogy az ő pártja lett a legerősebb kutya a balos ketrecben a többieknek nincs kegyelem, sem jutalomfalat. 2022. november 06.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Célpont: itt valóban dollárbaloldal működik

Célpont: itt valóban dollárbaloldal működik

Már meg sem lepődünk azon, ha kétes pénzügyekről van szó, a baloldali politikusok „hirtelen nem tudnak semmiről”. Adásunk második felében pedig Cseh Katalin portéjával foglalkoztunk.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!