2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Globál 09:05

Célpont

Célpont: Mit keresett Iványi Gábornál Demszky Gábor? + videó

Tüntetések, kormánykritikus transzparensek és valótlan állítások – ezek lengik körbe az utóbbi időben a nyolcadik kerületi Dankó utcát, pontosabban Iványi Gáborék szervezeteit. Iványi Józsefvárosban eredetileg arra kapott megbízást, hogy hajléktalan ellátást végezzen, az elmúlt hónapokban azokban mást sem tesz, csak a kormányra mutogat és hazugságokkal haknizik a Soros-médiában.

  • Célpont: Mit keresett Iványi Gábornál Demszky Gábor? + videó

Hajléktalanok az utcákon, a padokon, és a köztereken. Így néz ki jelenleg a Karácsony Gergely vezette főváros. Budapest, európai nagyváros lévén, hosszú évtizedek óta küzd a hajléktalanproblémával, az elmúlt 4 évben azonban jelentősen súlyosbodott a helyzet.

A legnagyobb kihívással még mindig a Józsefvárosban élőknek kell szembenézniük, itt ugyanis a kerületet uraló drog és lakhatási problémák miatt minden évben többen kerülnek utcára, mint Budapest más kerületeiben. A hajléktalanellátás és az ennek nyomán kialakuló feladatok kezelése önkormányzati kötelezettség lenne, amelyet az állam is támogat.

Alapvetően egy olyan feladatról beszélünk, ami mindig az önkormányzat feladata. De úgy az önkormányzat feladata, hogy mindehhez az állam támogatást ad. Tavalyi évben több mint 14 milliárd forintot költött az állami költségvetés hajléktalanellátásra. Összehasonlításként ez a 14 milliárd forint majdnem kétszerese annak, mint amit 2010-ben költött a költségvetés, tehát az állam ad hozzá egy támogatást, és onnantól kezdve az érintett önkormányzatnak a feladata, hogy megszervezze. Hogy azt az önkormányzat saját maga látja el, ehhez bevon civil szervezetet, egyházi szervezetet, ez természetesen az önkormányzatnak a szíve joga, hogy eldöntse – mondta el a Célpont stábjának Fülöp Attila, gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár.

Így végez hajléktalanellátást a nyolcadik kerületben a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség és az Oltalom Karitatív egyesület is. Mindkét közösség vezetője Iványi Gábor.

Elvileg hajléktalanellátással foglalkozik. Azt látjuk, hogy Iványi Gábor maga inkább egy politikai szereplőként ismert a magyar közéletben. Pont a hajléktalanellátás egy olyan ügy, amely szerintünk nyilvánvaló kudarcba és sikertelenségbe fulladt, hisz a hajléktalan helyzet Józsefvárosban egyre rosszabb – hangsúlyozta Vörös Tamás, Józsefvárosi Fidesz-KDNP frakcióvezetője.

Olyannyira rosszabb, hogy a hiába működik a kerületben Iványiék központja, még mindig sokan vannak az utcákon.

Hiába állítja ugyanis, a 444.hu, a Telex és a Szabad Európa, hogy Iványiék egyesülete egy támogatásoktól és jogoktól megfosztott közösségként kénytelen működni, ez egész egyszerűen nem igaz.

De ha a támogatásokat megkapják? Akkor mégis mire költik? És miért nem működik az ellátás?

Ezzel kapcsolatban a Célpont stábja megkereste Iványi Gábort is. Mivel nem kaptak választ elmentek a Dankó utcai ellátójukba, ahol Iványi Gáborral nem találkoztak, de az egyesület elnöke helyett egy régi balos arccal igen.

Riporter: Jó napot! Megkérdezhetem, Iványi Gáborhoz jött?

Demszky Gábor: Igen, miért?

Riporter: Milyen ügyben?

Demszky Gábor: Én itt tanítok.

Riporter: És ön szerint jó munkát folytatnak Iványi Gáborék?

Demszky Gábor: Hát ahhoz képest hogy mennyire nincs forrás.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!