2023. 03. 29. Szerda Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:20

Célpont

Célpont: Míg a Fidesz szavazóbázisa szinte semmit nem változott, addig az ellenzéki pártok százalékai, közelébe sem érnek a kormánypártéhoz

Új pártok, de új lendület is az ellenzéki oldalon? A legújabb felmérések nem túl fényesen állítják be az ellenzéki pártok jelenlegi támogatottsági állását.

  • Célpont: Míg a Fidesz szavazóbázisa szinte semmit nem változott, addig az ellenzéki pártok százalékai, közelébe sem érnek a kormánypártéhoz

Az év elején több közvélemény kutatás is megjelent, ami a magyar politikai erősorrendet mutatta be a választópolgárok széles tömegének a megkérdezésével. Ha megnézzük ezeket a kutatásokat, akkor azt láthatjuk, hogy míg a Fidesz szavazóbázisa szinte semmit nem változott, addig az ellenzéki pártok százalékai, közelébe sem érnek a kormánypártéhoz.

A választani tudó biztos szavazóknál decemberben mért Medián kutatás szerint a Fidesz–KDNP 50 százalékon áll stabilan a lista elején. Utána a legerősebb ellenzéki párt a Demokratikus Koalíció Gyurcsány vezetésével a 12 százalékon, a Mi Hazánkat és a Momentumot 8 százalékon méri. A Kutyapárt 7 százalékon, amely lehagyja a rohamosan gyengülő 5 százalékos Jobbikot. Márki-Zay Péter Mozgalma 3 százalékra, míg a bukott Jobbik elnök Jakab Péter friss mozgalmát 2 százalékra, ami egy szinten van az MSZP-vel és az LMP-vel. A Párbeszédet sereghajtóként egy százalékra méri az intézet.

Az LMP frakcióvezetője úgy látja, semmilyen nagy durranás nem kell a zöldeknek, mert nem arra van szükség most a pártban.

Ungár Péter hangsúlyozta, hogy most nem az a kérdés, hogy összefogás vagy nem összefogás, hanem hogy mindenki a saját pártjában hitelesen képviselje a saját maga álláspontjait.

Tovbbi részletek a többi párt vezézéregyéniségeitől a műsorban:

 

További epizódok

Célpont: Bécsi perec és kolbász helyett halal kebab

Célpont: Bécsi perec és kolbász helyett halal kebab

Míg Budapesten éjszaka legtöbbször a hangosan bulizó külföldi társaságok zavarják a lakókat, addig tőlünk csupán 250 kilométerre, Ausztria fővárosában már egészen más problémákkal küzdenek az ott élők. 2023. március 26.
Célpont: Évről évre politikai akciót csinál az ellenzék az ünnepből

Célpont: Évről évre politikai akciót csinál az ellenzék az ünnepből

Megemlékezés helyett tüntetés és nagygyűlés, ez a mai magyar ellenzék. Évről évre politikai akciót csinál az ellenzék az ünnepből, de bármennyire is szeretnék, nem sikerül politikai hasznot csiholniuk belőle. Egy év múlva választások és a balliberális oldal még mindig az útját keresi. 2023. március 19.
Célpont: Két karodban

Célpont: Két karodban

Lehet, hogy épp Radnóti miklósversét szavalta magában Gyurcsány Ferenc, amikor Ráczné Földi Juditot ölelgette a parlamentben? A politikusok meglepődtek, az emberek felháborodtak, a mémgyárak felbuzdultak, mi pedig... bárcsak ne láttuk volna. 2023. március 12.

Legfrissebb híreink

Radar - Meseterápia felnőtteknek

Radar - Meseterápia felnőtteknek

A mese nemcsak gyerekeknek való, sőt! A meseterápia vagy más néven mesefoglalkozás, az emberi lét kérdéseit vizsgálja fiktív történetek segítségiségével.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Célpont: A gyerek szent és sérthetetlen

Célpont: A gyerek szent és sérthetetlen

A gyerek szent és sérthetetlen - szól a magyar álláspont. Két hete robbant ki azonban a botrány amely a teljes magyar közvéleményt felháborította. Egy pedagógiai asszisztens ugyanis 15 éves diákjával ápolt szexuális viszonyt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!