2022. 05. 17. Kedd Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Célpont

Célpont: Máig nem bocsátottak meg a határon túliak a saját nemzetét eláruló Gyurcsány Ferencnek

Máig nem bocsátottak meg a határon túliak a saját nemzetét eláruló Gyurcsány Ferencnek és a szociálistaknak. A Célpont stábja Erdélyben járt utána, mit gondolnak a 17 évvel a december 5-i népszavazást követően a határon túliak az akkori népszavazásról és arról hogy azóta mennyire sikeres a Fidesz kormány nemzet egyesítési törekvése. Megható pillanatok a Célpontban.

Történnek dolgok, amelyekre jobb volna nem emlékezni. Jobb volna, de emlékeznünk és emlékeztetnünk kell azért, hogy soha többé ne ismétlődhessen meg még egyszer. Ilyen a magyar történelem egyik legszégyenteljesebb napja is amely 2004 december 5-én történt. Ekkor szavazhattunk ugyanis a határon túl rekedt nemzettársaink kettős állampolgárságáról. Már a népszavazás intézménye is a kérdésben abszurd, hiszen jóérzéssel senkiben sem fel sem merülhet fel, hogy a történelem viharaiban leszakított magyarok kevesebbet érnének azoknál, akik a határ ezen oldalán maradtak. A Gyurcsány Ferenc által vezetett MSZP-SZDSZ kormány ráadásul nem is arról írt ki népszavazást, hogy automatikusan megkaphassák a külhoniak a kettős állampolgárságot, hanem hogy egyáltalán a parlamentben napirendre kerüljön az ügy.

 

A műsor második részében  Nagyszántóra látogattunk, ami a magyar határtól alig néhány percnyire található, a határ magyarországi oldaláról szinte látni is lehet a települést. A kis faluban sok magyar család él, akiket a helyi református gyülekezet tiszteletese Fábián Tibor igyekszik jó közösséggé szervezni. Segítik egymást a bajban és támogatják egymást, amivel csak tudják. Velük beszélgettünk a 17 évvel ezelőtti népszavazásról és az azt körülvevő politikai kampányról.

HírTV

További epizódok

Célpont: Továbbra is a káosz politikájának útján

Forráshiány, dugók, kihasználatlan kerékpársávok jellemzik a Karácsony Gergely vezette fővárost. Célpont, a HírTV oknyomozó műsora! 2022. május 15.

Célpont: Elképesztő morális mélységbe süllyedt a Jobbik

Az erőszakbotrány sem tudott akadályt gördíteni Jakab Péter újrázása elé, pedig a szakértők szerint egy ilyen botrány akár egy politikai karrier végét is jelenthetné… 2022. május 08.

Célpont: Újra van magyar haderő

Számíthatnak a Magyar Honvédségre, mindenhol földön, vízen, levegőben. 12 év munkájának köszönhetően most úgy tűnik hazánk nagyobb biztonságban lehet mint korábban bármikor. 2022. május 01.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

A gyalázat napja

A Newsmax 42 perces dokumentumfilmje a Capitolium 2021. január 6-i ostromáról - Globál, szombat 23 óra, HírTV.

Kapcsolódó tartalmak

Célpont: Mi lett veled, Jobbik?

Az ellenzék történelmi választási vereségét követően a baloldali pártok vezetői újabb jeles példáját mutatták meg annak, hogy milyen emberek is ők valójában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!